1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "MEZUNLAR ORDUSU YARATTIK"
"MEZUNLAR ORDUSU YARATTIK"

"MEZUNLAR ORDUSU YARATTIK"

Besim: “Mezunlar ordusu yarattık, gençler mezun oluyor, iş bulamıyor. Kaliteli eğitim alamadıklarından kendine güven sıkıntısı yaşıyorlar”

A+A-

Sağlık Bakanı Filiz Besim, ülkede kuralsız, yasasız, keyfi kararlarla açılmış üniversiteler nedeniyle bugün bir “mezun enflasyonu yaşandığını”, üniversite mezunu işsiz gençlerin zor durumda olduğunu, iş bulamadıklarını söyledi. 
Ekonomik girdi, kaliteli eğitim çelişkisi nedeniyle atılması gereken adımların zamanında atılamadığını dile getiren Besim, “Mezunlar ordusu yarattık, gençler mezun oluyor, iş bulamıyor. Kaliteli eğitim alamadıklarından kendine güven sıkıntısı yaşıyorlar” dedi. 
Üniversiteye girişlerde merkezi sınav olması gerektiğini söyleyen Besim, YÖDAK’ın ciddi şekilde denetim yapması, disipline etmesi gerektiğini, bunu yapabilmesi içinde yasasının güncellenerek çağdaş hale gelmesine ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. 

Eczacılık, diş hekimliği, fizyoterapist, diyetisyen, psikoloji gibi birçok branşta çok fazla mezun öğrenci bulunduğuna işaret eden Besim, bu bölümlerin KKTC vatandaşlarına açılmaması gerektiğini ancak bunun başarılamadığını belirtti. 
Paramedikal bölümlerde staj ve pratik alanlarında ciddi sıkıntılar yaşandığını dile getiren Besim, KKTC vatandaşlarının daha ölçülenilir ve doğru stajlardan geçmesinin önemli olduğunu kaydetti.

BEROVA: “YÜKSEK ÖĞRETİM ÜLKE EKONOMİSİNE 700 MİLYON DOLARLIK KATKI YAPTI”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Özdemir Berova, yükseköğretim alanının UBP ve tüm ülke için üzerinde titizlikle durulması gereken olguların başında geldiğini, 2016-17 verilerine göre alanın ülke ekonomisine 700 milyon dolarlık katkı yaptığını belirtti. 
YÖDAK’ın yüksek öğretim için önemine vurgu yapan Berova, teşkilat yapısının geliştirilmesi gerektiğini söyledi. 
Berova, 2015 yılında düzenlenen yüksek öğretim çalıştayına değinerek, alınan kararlar, yapılan çalışmalar ve uygulamalar hakkında bilgi verdi. 
Öğrenci seçme sınavlarıyla ilgili görüşlerini dile getiren Berova, taban yeterlilik sınavı ile öğrenci seçiminin doğru yöntem olduğunu kaydetti. 

Bu haber toplam 1652 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler