1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Mezarlıklar içler acısı!
Mezarlıklar içler acısı!

Mezarlıklar içler acısı!

Hem güneydeki hem de kuzeydeki mezarlıkları ziyaret eden Kanal Sim ekibi, mezar taşlarının ve haçların kırık durumda bulunduğunu, mezarların topraklarının çökmüş olduğunu ve bazı mezarların içerisinden kemiklerin ve kafataslarının toprağın üstüne çıktığın

A+A-

Adanın kuzeyindeki Kıbrıslı Rumlara ait mezarlıklar ve güneyinde bulunan Kıbrıslı Türklere ait mezarlıklar bakımsızlıktan dökülüyor.

Serkan SOYALAN

Kıbrıs’ta çözüm ve barışın konuşulduğu ve arzulandığı bu günlerde, Kanal Sim, adanın kuzeyinde bulunan Kıbrıslı Rumlara ait mezarlıkları ve güneyinde bulunan Kıbrıslı Türklere ait mezarlıklarını ziyaret etti.

Vadili’de bulunan Rum mezarlığına giren Kanal Sim ekibi, mezarlığın otlarla bürünmüş olduğunu, mezar taşlarının ve haçların kırık durumda bulunduğunu, mezarların topraklarının çökmüş olduğunu ve bazı mezarların içerisinden kemiklerin ve kafataslarının toprağın üstüne çıktığını gözlemledi. 

Adanın güneyinde bulunan Denya köyündeki Kıbrıslı Türklere ait mezarlığı da ziyaret eden Kanal Sim ekibi, mezarlıkta, mezar taşları kaldırılmış, mezarlığı otlar bürümüş ve bazı bölümlere de çöpler dökülmüş durumda olduğunu gözlemledi. 

Denya’da bulunan Kıbrıslı Türklere ait mezarlıkta Kanal Sim’e konuşan Arkeolog Tuncer Bağışkan, adanın kuzeyinde bulunan Rum mezarlıklarının ve güneyinde bulunan Türk mezarlıklarının bakım ve tadilatlarının iyi niyet misyonu çerçevesinde yapılması gerektiğini vurguladı.

Bu haber toplam 1556 defa okunmuştur