1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Mezarlık açma iddiası”nın sırrı çözüldü.
“Mezarlık açma iddiası”nın sırrı çözüldü.

“Mezarlık açma iddiası”nın sırrı çözüldü.

Bu sabah Savcılık gözetiminde açılan mezardan kafatası çıkmadı.

A+A-

YENİDÜZEN’in gündeme getirdiği Geçikkale’deki ‘mezar hırsızlığı’ konusunda önemli gelişme. Geçitkale’de 2011 yılında meydana geldiği iddia edilen ve kamuoyunun gündemine gelmesinin üzerinden 3 yıl geçen “mezarlık açma iddiası”nın sırrı çözüldü.

Bu sabah Savcılık gözetiminde açılan mezardan kafatası çıkmadı.

BAKANLAR KURULU EMİRNAME ÇIKARMIŞTI

Hatırlanacağı üzere, Bakanlar Kurulu, Geçitkale Mezarlığı’ndaki Mezarın Açılması ve Tekrar Defnedilmesine ilişkin Emirname’ yayınlamıştı. Emirnamede, mezarlığın, savcılık, polis, belediye yetkilileri, mezarlık sorumluları, sağlık ekibi ve bir din adamı nezaretinde açılacağı belirtildi.
Emirname, 13 Ağustos 2014 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

OLAY NASIL OLDU?

‘Başkan Buhara mezar açtırdı’ iddiası

Geçitkale Belediye Başkanı Kıvanç Buhara’nın, o dönemde “Diş Hekimliği” eğitimi gören oğlu için, belediye işçisi üç kişiye, bir mezar açtırıp mezardan kafatası aldığının iddia edilmişti. 2011 yılında yaşandığı söylenen olayı yaşayan görgü tanıkları konuşmuş polis konuyla ilgili soruşturma başlatmıştı.

Mezarı alarak kafatasını aldığını iddia eden belediye işçilerinden Sonuç Kunna, gazetemize ulaşarak, yaşananları sindiremediğini ve olayı tüm kamuoyu ile paylaşmak istediğini belirtmiş ve yaşadıklarını paylaşmıştı.

“Kafatasını kendi elimle Kıvanç Buhara’ya verdim” diyen Kunna’nın ürperten iddiaları kamuoyunda şok etkisi yaratmıştı.
Olayın basına yansımasının ardından ise mezarda yatan kişinin ailesi de bir açıklamada bulunarak, gerekenin yapılmasını ve olayla ilgili suçluların derhal yargıya taşınması talebinde bulunmuştu.

(YENİDÜZEN/ Foto arşiv)

 

Haberin ayrıntıları foroğraflarla birlikte yarın YENİDÜZEN’de

Bu haber toplam 4047 defa okunmuştur