1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Meyve- sebze reyonları renklendi
Meyve- sebze reyonları renklendi

Meyve- sebze reyonları renklendi

Sonbaharın etkisini yeni yeni hissettirmeye başladığı Ekim ayının bu günlerinde, meyve ve sebze fiyatları cep yakmaya başladı.

A+A-

 

Beyza TAÇKİN

Sonbaharın etkisini yeni yeni hissettirmeye başladığı Ekim ayının bu günlerinde, meyve ve sebze fiyatları cep yakmaya başladı.
Manav ve marketlerdeki rengarenk meyve-sebze reyonlarında YENİDÜZEN’in fiyat araştırması yaptığı 68 çeşit ürün arasında en pahalı sebze olarak taze zencefil 16,50 TL ile başı çekiyor.

Mantar 13,50 TL ile ikinci sırada yer alırken, meyvede ise ‘verigo üzüm’ 8,50 TL ile dikkat çekiyor. En çok tüketilen sebzelerden olan dolmalık yeşil biber 7,50 TL ile tezgâhların en pahalı ürünleri arasında.

Domates az…
Meyve sebze satıcıları şu sıralarda domatesin azlığından şikâyet ediyor.
Meyve- sebzeciler açık tarla domatesi mevsiminin bitmesi ile sera üreticiliğine geçilen bu dönemde, domatesin ortalama 5 kasa olarak marketlere dağıtıldığını belirtiyor. Bu da tüketicinin ihtiyacını karşılamaya yetmiyor.
Domates ihtiyacını karşılamak için her yıl bayramda 1 haftalık süre ile domates ithalatı için izin verildiğine işaret eden meyve-sebze satıcıları,  bir haftalık iznin yaklaşık bir aylık domates ihtiyacını karşıladığını belirtiyor.
Bu yıl domates için açılan bir haftalık izin de açılmadığını ve domatesin tüketicinin ihtiyacını karşılamadığını ifade eden satıcılar, bu durumun domates fiyatlarının da artmasına neden olduğuna işaret etti.

Patates bol…
Domates şu sıralar 4,25 TL, çeri domates ise 7,50 TL ile tüketici ile buluşuyor. Domatesin az olmasına karşın patates bolluğu dikkat çekiyor. 1,50 TL ile satışa sunulan patates stokları depolarda hazır bekletiliyor.
Kış mevsiminin yavaş yavaş gelmesi ile yeşilliklerde artış görülürken, kış aylarının vazgeçilmezi olan mandalina yeni yeni çıkmasına rağmen 1,95 TL’lik fiyatı ile tüketicinin yüzünü güldüren meyveler arasında yerini aldı.

---------------------------------------------


Tezgâhlardaki meyve sebze fiyatları şöyle:

Bu haber toplam 2352 defa okunmuştur