1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Mete Adanır unutulmadı
Mete Adanır unutulmadı

Mete Adanır unutulmadı

Kıbrıslı Türklerin ‘Spor Elçisi’ unvanlı Mete Adanır ölümünün 26’ıncı yılında kabri başında anıldı

A+A-

Hüseyin KIRAL

26 yıl önce futbol hayatını profesyonel olarak Samsunspor’da sürdürürken, takımı ile birlikte Malatya deplasmanına giderken Havza yakınlarında otobüslerine kamyonun çarpması sonucu yaşamını yitiren Kıbrıslı Türklerinin ‘Spor Elçisi’ unvanlı Mete Adanır dün mezarı başında anıldı.
Lefkoşa Kabristanlığı’nda bulunan mezarı başındaki anma törenine Mete Adanır’ın ailesinin yanı sıra Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği Başkanı Ogün Genç Kaçmaz ile birlikte spor yazarları , Birinci Medya Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Birinci ve Doğan Türk Birliği başkanı ile birlikte yönetim kurulu üyeleri, teknik adamlar ve futbolcular katıldı.

Adanır “Mete nin isminin verildiği tesis atıl durumda bulunuyor”
Mete Adanır Vakfı başkanı kardeşi Eralp Adanır anma töreninde yaptığı açılış konuşmasında  “Mete Adanır Stadı’nın kullanılamaz durumda olduğu için üzgünüm” dedi.
Eralp Adanır, vakıf olarak Mete’nin adını yaşatmak için ellerinden geldiğince uğraş verdiklerini ancak Girne – Karaoğlanoğlu mevkiinde Mete’nin adının verildiği stadın kullanılamaz halde olduğunun altını çizdi.
Adanır, siyasilerin sözler verdiğini, parasının ayrıldığını ancak başka başka sebeplerden dolayı Mete’nin ismini taşıdığı tesisin bir türlü ihale edilemediğini belirtirken, tesisin atıl durumda olmasına üzüldüğünü dile getirdi.
Adanır, konu ile ilgili olarak sporu yönetenlerin Mete Adanır Stadı’nın gençliğin hizmetine kazandırılması için gerekli çalışmayı yapmalarını talep ederken, kendileri de vakıf olarak ellerinden ne geliyorsa yapmaya hazır olduklarını açıkladı.

Birinci “26 yıl sonra futbolcular dışa açılabilmek için zemin arıyorlar”
Mete Adanır’ın ölümünün 26’ıncı yılındaki anma töreninde konuşan Birinci Medya Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Birinci, “Mete’nin futbol adına yaptıklarını 26 yıl sonra yapan gençlerimiz var, o çocuklara bizlerde yardımcı olmak zorundayız” dedi.
Birinci, Mete o yıllarda gençlere örnek olması adına, o dönemde yayınlanan spor gazetesi olan “Sportmence”de nasıl profesyonel olunur başlığı altında yazdığı yazılarla gençlere yol göstermeye çalıştığının altını çizdi.

Piskobulu, “Altay’a gittiği zaman babam DTB başkanı idi”
Anma töreninde konuşan Doğan Türk Birliği (DTB) Kulüp Başkanı Bayar Piskobulu, Mete’nin ilk transferinde babasının kulüp başkanı olduğunu söylerken, o dönemde babasının ve DTB camiasının Mete’yi anlatırken gururlandıklarını söyledi.
Bayar Piskobulu, “Babam ve camia o gün nasıl Mete ile gurur duyuyorsa bizler de aynı gururu yaşıyoruz” açıklamasını yaptı.

Kaçmaz “Mete’nin isminin yaşatılması için vakfın iyi işler yapıyor”
Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği (KTSYD) başkanı Ogün Genç Kaçmaz “Mete gibi insanların isminin yaşatılması adına vakfın iyi işler yaptığını” söyledi.
Ogün Genç Kaçmaz, Mete’nin Kıbrıslı Türkler için spor elçisi olduğunu, Mete’den sonra da başka bir Mete çıkmadığını belirtirken, bu gibi isimleri yaşatmak için ülke olarak gerekenin yapılmasını istedi.
Kaçmaz, “Karaoğlanoğlu’nda atıl durumda bulunan Mete Adanır Stadı’nın bir an önce verilen sözler doğrultusunda gençliğin hizmetine girmesi için ihale edilip ne gerekiyorsa yapılması için çalışmalıyız” dedi.

Samsunspor unutmadı
Öte yandan Antalya’da ikinci devre hazırlıklarını sürdüren PTT 1. Lig ekibi Samsunspor dün sabah gerçekleştirdikleri antrenman öncesinde ellerinde “Unutmadık unutmayacağız” pankartı ile objektiflere poz verdi, bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Kulübün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada “Aradan 26 yıl geçse de o acı günü unutmuyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Bu haber toplam 1422 defa okunmuştur