1. HABERLER

  2. YEREL YÖNETİM

  3. Mesarya’ya sağlık merkezi geliyor
Mesarya’ya sağlık merkezi geliyor

Mesarya’ya sağlık merkezi geliyor

Sağlık Bakanlığı ile Değirmenlik Belediyesi işbirliği içerisinde, Sağlık Merkezi’nin yapımı için kollar sıvandı.

A+A-

Değirmenlik beldesindeki 21 muhtarlığa ve bölge halkına hizmet verecek olan Sağlık Merkezi’nin yapımı için kollar sıvandı.

Sağlık Bakanı Filiz Besim bugün Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi Başhekimi Dr. Mehmet Şenol ve Özel Kalem Müdürü Başak Ekenoğlu ile birlikte Değirmenlik Belediyesi Ali Karavezirler’i ziyaret etti.  

Sağlık Bakanı Filiz Besim, Başkan Ali Karavezirler ile bölgedeki sorunları konuşurken, yapılacak Sağlık Merkezi projesi üzerinden de geçti.

2019’un ilk çeyreğinde başlanıp, 2020 ortalarında bitimi hedeflenen proje, Sağlık Bakanlığı ile Değirmenlik Belediyesi işbirliği içerisinde yapılacak.

Değirmenlik beldesi Mesarya’ya büyük bir yatırım ile hizmet verecek olan Sağlık Merkezi’nin, Yonca Kavşağı bölgesindeki 1000 metrekarelik alana yapılması planlanıyor.

Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin yükünü de hafifleteceği öngörülen Sağlık Merkezi, 7 gün 24 saat boyunca, tam teşekküllü olarak belde halkının hizmetinde olacak.

Görüşmede aynı zamanda, Değirmenlik Belediyesi Gündüz Bakım Merkezi’nin bakım hizmetlerinin Sağlık Bakanlığı işbirliği ile arttırılması ve evde bakımın sağlanması, ayrıca, Sağlık Şubesi’nin gıda ve su denetimleri konusunda bakanlık belediye işbirliğinin sağlanması konuşuldu.

Toplantıya; Değirmenlik Belediyesi İmar Bölümü Sorumluları Fikriye Bekar, Nilgün Aydın ve İpek Aksular’ın yanı sıra, Gündüz Bakım Merkezi Sorumlusu, Yüksek Hemşire Laden Serinsu Konuşur ile Sağlık Şubesi Sorumlusu, Veteriner Hekim Şifa Berkan ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Huriye Öztümen de katıldı.   

Bu haber toplam 2478 defa okunmuştur