1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Mesarya 1. Tiyatro Şöleni başlıyor
Mesarya 1. Tiyatro Şöleni başlıyor

Mesarya 1. Tiyatro Şöleni başlıyor

Mesarya 1. Tiyatro Şöleni, 27 Mart Cuma günü Güney Mesarya Halk Tiyatrosu’nun “Karagöz’ün Akıl Satması ve İsim Değiştirmesi” isimli gölge oyunuyla başlıyor.

A+A-

Mesarya 1. Tiyatro Şöleni, 27 Mart Cuma günü Güney Mesarya Halk Tiyatrosu’nun “Karagöz’ün Akıl Satması ve İsim Değiştirmesi” isimli gölge oyunuyla başlıyor.

Beyarmudu Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre Beyarmudu Belediyesi bünyesinde Güney Mesarya Halk Tiyatrosu tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında, 28 Mart Cumartesi Beyarmudu Belediyesi/ Güney Mesarya Halk Tiyatrosu’nun “Şaman” oyunu; 1 Nisan Çarşamba günü Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun “Canını En Çok Ne Yakar?” oyunu ve Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu’nun “Oyun Oyun İçinde” oyunu; 2 Nisan Perşembe günü Güzelyurt Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun “Adını Siz Koyun” oyunu; 6 Nisan Pazartesi Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun “Gülyabani” oyunu; 7 Nisan Salı günü Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun “Dede Korkut Kitabı” oyunu ve 8 Nisan Çarşamba günü Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun “Kayıp” oyunu sahnelenecek.

Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip konuyla ilgili açıklamasında “Güney Mesarya Halk Tiyatrosu'nu bir yıl önce kurmuştuk. Tiyatromuzun bir yıl içinde ada çapında yankı uyandıran başarılara imza atmasının gururu ve cesareti ile yurt içi ve yurt dışından da misafir tiyatro ekiplerinin katılımı ile Mesarya 1. Tiyatro Şöleni'ni gerçekleştiriyoruz” ifadelerine yer verdi.

Mesarya 1. Tiyatro Şöleni Koordinatörü ve Güney Mesarya Halk Tiyatrosu Sanat Yönetmeni İzel Seylani de konuyla ilgili açıklamasında “Bugün şenlik günüdür, yeşeren tiyatronun şölen günüdür” ifadelerine yer verdi. Seylani şöyle devam etti:
“Kültürel değerlerimize sahip çıkmak ve sanat aracılığı ile toplumsal ritüellerimizi yeni nesillere aktarmak için bir yıldır özveri ve inançla yürüdüğümüz tiyatro patikasını, dayanışma ve gönül birliği ile bir devrim niteliğinde geliştiriyoruz ve halkımıza sunuyoruz.

Beyarmudu Belediyesi bünyesinde Güney Mesarya Halk Tiyatrosu tarafından hazırlanan Mesarya 1. Tiyatro Şöleni, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nde başlayıp 8 Nisan tarihine kadar sürecek.

Bölge halkının Güney Mesarya Halk Tiyatrosu’nun ilk oyunu ‘Nor & Betmez’e gösterdiği ilgi ve takdirin ardından kazandığımız cesaretle çıktığımız bu yolda, halk için, halkla ve halkca sizlere sunacağımız şölenin gururunu yaşıyoruz.” TAK

 

Bu haber toplam 1175 defa okunmuştur