1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Mersinlik’te sayaç krizi
Mersinlik’te sayaç krizi

Mersinlik’te sayaç krizi

Bağlı bulundukları Büyükkonuk Belediyesi’ni senelerdir reddeden Mersinlik halkı dün elektronik sayaç takma girişimine ayaklandı.

A+A-

Bölgeye uzak olduğu gerekçesi ile 12 yıl önce bağlandıkları Büyükkonuk Belediyesi’ni reddeden Mersinlik halkı dün ‘elektronik sayaç’ için ayaklandı.

Su depolarına elektronik sayaç takılmasına izin vermeyen Mersinlik halkı işlemleri engellemeye çalışınca polisle yüz yüze kaldı.

Mersinlik köy muhtarı ve köy halkı Tatlısu veya İskele Belediyesi’ne bağlanmak istediklerini dile getirdi.

Sennaroğlu: Köylü 12 yıldır belediyeye vergi ödemiyor

BRT canlı yayınına telefonla bağlanan Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, Mersinlik köy halkının 12 yıldır tepkili olduğunu ve bu mücadeleye saygı duyduklarını kaydetti.

Köylünün 12 yıldır belediyeye hiçbir vergi ödemesi yapmadığını belirten Sennaroğlu, köy muhtarından randevu talep ettiğini fakat toplantıya kimsenin gelmediğini söyledi.

Belediyenin bu durumdan ötürü her yıl 30 bin TL zarara girdiğini belirten Sennaroğlu, “Suyu al, kullan, ödeme şeklinde bir davranışı kabul etmek mümkün değil. Hele de bizim gibi kırsal bir belediye için” dedi. Sennaroğlu, belediyenin 12 yılda uğradığı zararı, 200 bin TL olarak açıkladı. 

 

 

Bu haber toplam 1729 defa okunmuştur
Etiketler : ,