1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Mersin’den YDÜ itirazı
Mersin’den YDÜ itirazı

Mersin’den YDÜ itirazı

Mersin Basketbol Kulübü, YDÜ’nün Türk oyuncu kotasını aştığını iddia ederek TBF’ye itirazda bulundu

A+A-

Eren ŞİŞİK

Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi (TKB2L)’nde 8’li finalleri 2. sırada tamamlayan ve Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL)’ne yükselen Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) için final grubunu 3. sırada tamamlayan Mersin Basketbol, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF)’na itirazda bulundu. 1. tur karşılaşmalarında da YDÜ’nün yerli kotasını aştığı yönünde bir itiraz yapan Mersin temsilcisinin itirazı kabul edilmiş ve YDÜ o maçta hükmen yenik sayılmıştı.

Mersin ekibinin yönetim kurulu, YDÜ’nün yönergece tanınan, “Kadrosunda yalnızca 4 Türk oyuncu bulundurabilir” maddesini ihlal ettiğini ve sezon boyunca toplam 6 Türk oyuncu ile sözleşme imzaladığının altını çizdi. Mersin Basketbol Külübü ayrıca 8’li finallerin son gününde oynanan YDÜ maçının başında takım kaptanı Gamze Türkoğlu aracılığıyla karşılaşmaya itirazını masaya yapmıştı.

Mersin Basketbol’dan açıklama
Mersin kulübünden TBF’ye yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı. “Öncelikle, gelecek sezon TKBL’de mücadele etme hakkı kazanan BG.D’ye ve organizasyonun son karşılaşmasında oldukça başarılı bir performans sergileyen Kıbrıs ekibi Yakın Doğu Üniversitesi’ni tebrik ederiz.

Bilindiği üzere yönergede, Kıbrıs takımının kadrosunda yalnızca 4 Türk pasaportlu oyuncuya izin verilirken, Yakın Doğu Üniversitesi takımı, 6 Türk pasaportlu oyuncu ile sözleşme yaparak, tüm sezon mücadele etmiş ve yönergeye aykırı davranmıştır.

MBK olarak TKB2L 8’li finallerinin son gününde oynadığımız Yakın Doğu Üniversitesi mücadelesinin hemen başında, takım kaptanımız Gamze Türkoğlu aracılığı ile, ilgili itirazımızı yapmış bulunmaktayız.
Buna göre Yakın Doğu Üniversitesi takımı, sezon öncesinde TBF ligler direktörlüğünün yayınladığı bu yönergede yazan kuralı açıkça ihlal etmiştir.

MBK olarak, TBF’nin konuya ilişkin hassas bir tutum içerisinde olacağını ve hukuken en doğru kararı vereceğine olan inancımız tam olmakla beraber, konunun yakinen takipçisi olacağımızı belirtiriz.
Kamuoyuna duyurulur. MBK Yönetim Kurulu”

Bu haber toplam 1441 defa okunmuştur