1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Meril Türkiye’de çeyrek finalde
Meril Türkiye’de çeyrek finalde

Meril Türkiye’de çeyrek finalde

Meril Sonakın son bir yıl içerisinde göstermiş olduğu başarılarla geleceğin tenisçisi olma yolunda ilerlemeye başladı.

A+A-

 

Gönyeli Tenis Kulübü oyuncusu Meril Sonakın son bir yıl içerisinde göstermiş olduğu başarılarla geleceğin tenisçisi olma yolunda ilerlemeye başladı.
Kuzey Kıbrıs Tenis Federasyonu tarafından düzenlenen 4 ayrı 10 yaş turnuvasını da birinci tamamlayan Meril Sonakın KKTC’nin en iyi 10 yaş kız tenisçisi olma başarısına ulaştı.
Kuzey Kıbrıs Tenis Federasyonu’nun düzenlediği turnuvalar haricinde de turnuva oynayan Meril, Türkiye Tenis Federasyonu’nun Haziran ayında Antalya’da ve Ağustos ayında Bursa’da düzenlenen turnuvalarında da birinci gelmeyi başardı.
Türkiye Tenis Federasyonu’nundüzenlemiş olduğu bu iki turnuvadada birinci gelen Meril 8-13 Eylül tarihleri arasında Türkiye 10 yaş master Tenis turnuvasına davet alarak ana tablodan başlama şansı elde etti. Meril turnuvaya Gönyeli Tenis Kulübü baş antrenörü Mustafa Ülker ile gitti.
Meril Sonakın pazartesi Lara Bozunoğulları’na karşı oynadığı ve üç bucuk saat süren maçın ardından 6-3/6-7 /7-5’lik skorla kazanarak ilk 16’ya kaldı. Turnuvanın ikinci gününde ise  turnuvanın 3’üncü seri başı olan Simru Önen ile karşılaştı ve 6-3/6-0’lık skorla rakibini geçerek adını çeyrek finale yazdırdı.

Bu haber toplam 1187 defa okunmuştur