1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Merhum sendikacı Elmas anıldı
Merhum sendikacı Elmas anıldı

Merhum sendikacı Elmas anıldı

Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu’nda (TÜRK-SEN) uzun yıllar Genel Başkan Vekilliği yapan, Dışilişkiler Sorumluluğu görevinde bulunan, Kıbrıs Türk Askeri Müstahdemler Sendikası (ASSEN) eski Genel Başkanlarından merhum Nihad Elmas, 4’üncü ölüm yıldö

A+A-

20 Haziran 2011’de görevi başındayken rahatsızlanarak yaşamını yitiren ve TÜRK-SEN’in “görev şehidi” olarak adlandırdığı Elmas için bu sabah Lefkoşa Mezarlığı’ndaki kabri başında anma töreni düzenlendi.

Eşi Zerrin Elmas, çocukları, torunları ve ailesinin de hazır bulunduğu törende konuşan TÜRK-SEN Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, Nihad Elmas’ın Kıbrıs Türk işçisini uluslararası alanda layıkıyla temsil ettiğini vurguladı.

“HER ŞEYİYLE ÖRNEK ALINACAK BİR AĞABEYİMİZDİ”
Elmas’ın çalışma hayatıyla ilgili yasalara önemli katkılar koyduğunu da belirten Bıçaklı, “Nihad Elmas, giyiminden davranışına, mesai saatine uyuşundan, evrakları imzalamasına kadar her şeyiyle örnek alınacak bir ağabeyimizdi. Onu nerdeyse her gün anıyor, konuşuyor, her yapacağımız işte hatırlıyoruz” dedi.
Nihad Elmas ile yaklaşık 30 yıl birlikte çalıştığını aktaran Bıçaklı, Elmas’ın Kıbrıs sorunun çözümü konusundaki görüşlerini dile getirdi, yaşayabilir çözüme ve barışa olan arzusundan söz etti.

“ÇALIŞMA HAYATI VE EMEK SINIFI YERLERDE SÜRÜNÜYOR”
Anma törenindeki konuşmasında hükümetleri de eleştiren ve insanların emeğine saygı duyulmadığını söyleyen Arslan Bıçaklı, “Var olanları yıkmak için yönetime geliyor, emeği dövmek için her türlü çirkinliği yapmaya devam ediyorlar” ifadesine yer verdi. Ülkedeki çalışma hayatının ve emek sınıfının yerlerde süründüğünü savunan Arslan Bıçaklı, son dönemdeki hükümetleri sermayeye teslim olmakla suçladı.

“DÜN BU ÜLKENİN BAŞBAKANI OLANLAR…”
Bıçaklı, makamların geçici olduğu söyleyerek, “Dün bu ülkenin başbakanı olanlar, artık milletvekili bile değil, evde torun bakıyorlar. Kimse bu makamda 50 sene kalacağını düşünmesin” şeklinde konuştu.
Türk-Sen’e bağlı sendikaların temsilcilerinin ve yetkililerinin de katıldığı tören, Nihad Elmas’a dua okutulmasıyla tamamlandı.

TAK

Bu haber toplam 1358 defa okunmuştur