1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Merhum polisin kayınpederi TUTUKLANDI
Merhum polisin kayınpederi TUTUKLANDI

Merhum polisin kayınpederi TUTUKLANDI

Kuruova’daki polis cinayetiyle ilgili olarak bu kez Mehmet Bayraktar’ın 70 yaşındaki kayınpederi M.V, 'şüpheli' olarak tutuklandı.

A+A-

Didem MENTEŞ
Kuruova köyünde 18 Haziran Çarşamba günü meydana gelen cinayet ile ilgili düğüm çözülüyor. Polis Müfettişi Mehmet Bayraktar’ın ölümüyle ilgili olarak, gönül ilişkisi olduğu belirtilen zanlı M.Y’nin tutuklanması ardından bu kez Bayraktar’ın kayınpederi olan M.V ‘şüpheli’ olarak tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı. Dün Mahkemede konuşan olayın tahkikat memuru, zanlı M.V’nin aracında ‘kan’ olduğuna inanılan izler bulunduğunu belirterek, zanlının kızı ve damadının 4 yıldır ayrı yaşadıklarını ve damadı Mehmet Bayraktar ile aralarında husumet olduğunu öğrendiklerini dile getirdi. Polis, yapılan geniş çaplı soruşturma neticesinde son 42 saat içerisinde cinayetle ilgili 2 kişiyi şüpheli olarak gözaltına alırken, birçok bulgu da elde etti.

Tahkikat geniş çapta sürüyor
70 yaşındaki zanlı M.V dün Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Ceza Davaları Yargıcı Ayşen Toroslu, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık adına davada Savcı Mustafa İldeniz ve Savunma Avukatı Tağmaç Bilgehan, mahkemede hazır bulundu. Savcı İldeniz, İskele Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli Polis Müfettiş Muavini Serkan Bulak’ı mahkemeye tanık olarak dinletti. Bulak, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili bulguları aktardı. Serkan Bulak, maktul Mehmet Bayraktar’ın 18 Haziran’da saat 00.14-09.30 saatleri arasında annesine ait evin ikinci katında bulunan balkon kısmında henüz tespit edilemeyen bir av tüfeği ile yakın mesafeden göğüs ve omzuna açılan 2 el ateş sonucu öldürüldüğünü söyledi.

Polis: “Araçta kana benzeyen izler tespit edildi”
Bulak,  yürütülen soruşturma çerçevesinde, Mehmet Bayraktar’ın kayın babası konumunda olan zanlı M.V’nin, ev ve JJ 693 plakalı  aracında yapılan aramalarda araç içerisinde kan olduğuna inanılan bazı izler bulduklarını ve  bu izlerin incelenmek amacı ile analize gönderildiğini dile getirdi.
Maktul Mehmet Bayraktar’ın zanlı M.V’nin kızı ile 4 yıldır ayrı yaşadıklarını ve aralarında husumet olduğunun belirlendiğini söyleyen Serkan Bulak, zanlının şüpheli görülerek tutuklandığını aktardı. Meseleye ilgili tahkikatın geniş çapta sürdüğünü, kayıp olan emarelerin ve alınacak olan birçok ifadenin olduğunu vurgulayan Serkan Bulak, ayrıca araçtan alınan ve kan olduğuna inanılan izlerin analiz sonuçlarının beklendiğini dile getirdi. Bulak, soruşturmanın selameti açısından zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

3 gün tutukluluk ve doktor kontrolü
Zanlı avukatı Tamaç Bilgehan, tutukluluk süresine itiraz etmezken, zanlının şekerinin ve tansiyonunun  yüksek olduğunu iddia ederek, tutukluluk süresini hastanede geçirmesini talep etti.
Huzurundaki şahadet ve beyanları değerlendiren Yargıç Ayşen Toroslu ise meselenin ciddiyetine bir kez daha bulgu yaptı. Toroslu, tahkikatın salimen yürütülebilmesi gerekçesiyle zanlı M.V’nin 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verirken,  zanlının doktor kontrolünden geçirilmesini ve gerekli görülmesi halinde hastaneye yatırılması için direktif verdi.

Bu haber toplam 2587 defa okunmuştur
Etiketler :