1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Mendirek için projeler hazır
Mendirek için projeler hazır

Mendirek için projeler hazır

Girne Antik Limanı rıhtımında yıkılmaya yüz tutmuş tarihi mendireğin yenilenmesi için sona gelindi. Konuyla ilgili YENİDÜZEN’e bilgi veren Turizm Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu, birçok proje teklifi alındığını ve Bakanlar Kurulu’na sunulduğunu belirt

A+A-

Didem MENTEŞ

Girne Antik Limanı rıhtımında yıkılmaya yüz tutmuş tarihi mendireğin yenilenmesi için sona gelindi. Uzun süredir ‘atıl’ durumda bekleyen mendirek için ihaleye çıkılıyor. Teknik heyetlerin hazırladığı rapor ışığında projelerin destek onaylanmasıyla, Eylül ayı sonuna kadar ihaleye çıkılıp çalışmaların tamamlanması hedeflendi.

YENİDÜZEN’e bilgi veren Turizm Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu, birçok proje teklifi alındığını ve Bakanlar Kurulu’na sunulduğunu belirterek, mendirek için çok kısa süre içerisinde ihaleye çıkılacağını dile getirdi. Bir süre önce teknik heyetler, limana gezi düzenleyerek bölgede yaptığı incelemelerin ardından yol haritası belirlenmişti.

Görüntü kötü durumda
YENİDÜZEN, dün Girne Limanı’na giderek mendireğin son halini görüntüledi. Limanı ziyaret eden turistler, harabe halindeki mendireği fotoğraflarken, tahrip olan yollarda yürümekte zorluk çekti. Girne Belediyesi ekipleri de su borularını yenileme çalışması yaparken, asfalt zeminden sökülen taşları ise atılı vaziyette kötü bir görüntüye sahne oldu.

Aşıkoğlu: “Eylül ayında her şey bitmiş olacak”
Aşıkoğlu, teknik heyetlerin Girne Limanı’na giderek incelemelerde bulunduğunu, mendirek için birçok proje teklifi alındığını söyledi. Konunun Bakanlar Kurulu’na götürüldüğünü belirten Aşıkoğlu, proje sahiplerinin Başbakan, Turizm Bakanı, Ulaştırma Bakanı ve Bayındırlık, Çevre ve Kültür Bakanı’na projelerini sunduklarını dile getirdi. Türkiye Ulaştırma Bakanlığı’ndan teknik bir ekibin gelerek rapor hazırladığını söyleyen Aşıkoğlu, bu sunumların rapora göre hazırlanarak kabul gördüğünü ifade etti. Mendirek ile ilgili şuanda ihale aşamasına gelindiğini, çok kısa sürede ihaleye çıkılacağını vurgulayan Şahap Aşıkoğlu, Eylül ayı sonunda ihalesiyle birlikte tüm çalışmaların tamamlanmış olacağını söyledi.

Başbakan talimat vermişti
Hatırlanacağı üzere 24 Temmuz günü Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, Girne Antik Limanı’nda incelemelerde bulunmuştu. Mendirek bölgesinin durumunu içler acısı olarak nitelendiren Sucuoğlu, sorunlara bir an önce çözüm üretmek adına Bakanlar Kurulu’ndan yetki isteyeceğini aktarmıştı.
Bakanın incelemeleri ardından konu Bakanlar Kurulu’nun gündemine getirilmişti.
Başbakan Ömer Kalyoncu, mendireğin yenilenmesi için Turizm Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı’na talimat vermişti.

Belediye çalışma başlatmıştı
Ayrıca Girne Belediyesi de, Girne Antik Liman’daki mendireğin yüzeyinin düzeltilmesi için çalışma başlatmıştı. Belediye, 2014 yılının Ekim-Kasım aylarında aşırı dalgalar ve fırtına nedeniyle mendireğin tahrip olan yüzeyinin tamiri çerçevesinde, içme suyu şebekesindeki tahrip olan ve kullanılmaz hale gelen su borularının tamir ederek, ardından da zeminin düzeltilerek asfalt dökümüne hazır hale getirileceğini açıklamıştı.

Bu haber toplam 1782 defa okunmuştur