1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Mendirek için düğmeye basıldı…
Mendirek için düğmeye basıldı…

Mendirek için düğmeye basıldı…

Girne Antik Limanı’nda yıkılmaya yüz tutmuş, harap olmuş tarihi mendirek için nihayet düğmeye basıldı…

A+A-

Ayşe GÜLER

Girne Antik Limanı rıhtımında yıkılmaya yüz tutmuş tarihi mendireğin yenilenmesi için düğmeye basılıyor.

Uzun süredir ‘atıl’ durumda bekleyen mendirek ile ilgili yarın veya Cuma günü yetkili taraflar bir araya gelecek.

Teknik heyetler, limana gezi düzenleyerek bölgede inceleme yapacak, bundan sonraki süreçte izlenecek yol haritasını belirleyecek.

Ulaştırma Bakanlığı’ndan yetkili kişilerin katılması beklenen teknik incelemeye Turizm Bakanlığı, Karayolları Dairesi, Limanlar Dairesi’nden ekipler katılacak.

‘Yasağa’ aldıran yok…

Mendirek ile ilgili sıkıntı sürerken, her gün onlarca vatandaş ‘yasak’ olmasına rağmen rıhtımı ziyaret etmeye devam ediyor.

Rıhtımdaki atılı parkeler, su lastiklerinin yanı sıra açılan ancak katılmayan derin çukurların oluşturduğu manzara yürekleri burkuyor. 

--------------------------------------------------------------------------

Turizm Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu: “En geç  Ağustos’un ikinci haftasından sonra projeye başlanacak”

Turizm Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu, mendirek ile ilgili yarın veya Cuma günü  ilgili taraflarla toplantı gerçekleştirileceğini dile getirdi.

Aşıkoğlu, söz konusu tarihlerde limana teknik gezi düzenleneceğini, geziye Karayolları Dairesi, Limanlar Dairesi, Turizm Bakanlığı’nın yanı sıra Ulaştırma Bakanlığı’nın da katılabileceğini ifade ederek, ilgili tarafların bilgilendirileceğini dile getirdi.

Yapılan toplantının ardından hızlı bir şekilde ihaleye çıkılacağını söyleyen Aşıkoğlu,en geç  Ağustos’un ikinci haftasından sonra projeye başlanacağını aktardı.

Aşıkoğlu, eski limanının su altının temizlemesi ve mendirek ile ilgili gerekli çalışmaların yapılması için Turizm Fonu’ndan 500 bin Euro ayrıldığını söyledi.

İhtiyaç olması halinde gerekli çalışmaların tamamlanabilmesi için TC Yardım Heyeti veya diğer bakanlıklardan ‘destek’ alınabileceğini ifade eden Aşıkoğlu, “Kış gelmeden projeyi bitirmemiz gerekiyor. 2.5, 3 ay zaman kaybettik. Hükümet değişikliğinden sonra çalışmalar ile ilgili bir haftalık duraksama yaşandı. Zaman kalmadı” şeklinde konuştu.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Kıbrıs Türk Seyahat Acenteler Birliği (KITSAB) Başkanı Orhan Tolun: “Mendirek, turizme verilen değerin göstergesidir”

KITSAB Başkanı Orhan Tolun, Girne Limanı’nın durumunun turizme verilen değer ve kalitenin göstergesi olduğunu savundu.

Tolun, rıhtımın ‘yıkık dökük’ bir halde olduğunu ve etraftan kötü kokuların yayıldığını dile getirerek, bu durumun kabul edilemez olduğunu söyledi.

Turizme gerekli önemin verilmemesi, bütçe ayrılmaması halinde hiçbir sorunun çözümlenemeyeceğini kaydeden Tolun, yeni hükümetin mendirek ve rıhtımla ilgili sorunu çözmesini istedi.

Tolun, “Turistler bölgeye gidemiyor. Parkeler atıl durumda. Rıhtım çok kötü kokuyor. Gece elektrik yok. Sadece rıhtıma değil, ülkeye sahip çıkılması gerekiyor” dedi.

Uzun süre mendirek ile ilgili yaşanan yetki karmaşasının Turizm Bakanlığı’nın görevi devralmasıyla çözüldüğünü hatırlatan Tolun, yetkililere rıhtım ve mendireğin yenilenmesi ile ilgili gerekli bütçenin oluşturulması çağrısında bulundu.

 

 

Bu haber toplam 1661 defa okunmuştur