1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. "Memleketin Ahvali"sahnelenmeye başlıyor
Memleketin Ahvalisahnelenmeye başlıyor

"Memleketin Ahvali"sahnelenmeye başlıyor

Baraka Tiyatro Ekibi'nin Gençlik Tiyatrosu "Memleketin Ahvali" isimli oyunu sahnelemeye başlıyor

A+A-

 Baraka Tiyatro Ekibi'nin Gençlik Tiyatrosu "Memleketin Ahvali" isimli oyunu sahnelemeye başlıyor. Beş kısa skeçten oluşan tek perdelik komedi oyununun ilk gösterimi, 18 Şubat Çarşamba akşamı saat 20.00'de Arabahmet Kültür Evi'nde yer alacak. Gençlik tiyatrosu olması sebebiyle, öğrencilerin ücretsiz izleyebileceği oyunun biletleri 5TL olup, girişten veya Ledra Palace ışıkları karşısındaki Khora Kitap Cafe'den temin edilebilir.

Baraka Tiyatro Ekibi'nin on yıllık deneyimini gençlerle paylaşmayı hedefleyerek bu yıl ilk kez oluşturduğu Gençlik Tiyatrosu, eğitim ve çevre/ekoloji sorunlarını gençlerin gözünden, mizahi bir dille işliyor.  Tamer Dursun'un yazdığı "Dünyayı Yanağından Öptük" isimli oyun, güncellenip ülkemize uyarlanarak "Memleketin Ahvali" adıyla seyirciye sunuluyor.
Oyunun kolaylaştırıcılığını, aynı zamanda Gençlik Tiyatrosu'nun eğitmenleri olan İsmail Özuçar ve Onur Bütüner yapmakta. Oyunda rol alan gençler ise Bâlâ Kabakçı, Emine Özçetiner, Deniz Miralay, Demet Miralay, İsmail Gökşan, Kadri Özuçar, Ömer Karadayı, Sayra Lefkonuklu. Gençlik Tiyatrosu'nun özgün üretimi olan müziklerle de zenginleştirilen "Memleketin Ahvali", özellikle gençlerin, eğitimcileri ve ailelerin izlemesi gereken bir komedi oyunu.
"Memleketin Ahvali", 28 Şubat'a kadar Çarşamba ve Cumartesi akşamları Arabahmet Kültür Evi'nde izlenebilir. Ayrıntılı bilgi ve rezervasyon: 0533 870 00 52

Bu haber toplam 1505 defa okunmuştur