1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Memleket yangın yerine döndü, Saray’da sessiz sessiz izledi...
Memleket yangın yerine döndü, Saray’da sessiz sessiz izledi...

Memleket yangın yerine döndü, Saray’da sessiz sessiz izledi...

2011 yılının ortaları içteki sorunların zirve yaptığı bir dönemdi… KTHY çalışanları sokaktaydı

A+A-

2011 yılının ortaları içteki sorunların zirve yaptığı bir dönemdi… KTHY çalışanları sokaktaydı… DAÜ'de okul öncesi kurumların devri ile ilgili sert eylemler yapılıyor, konunun hukki yönü ele alınıyor, karar eleştiriliyordu… Ekonomik Paket'e imza atan Eroğlu ise Saray’da sessiz gelişmeleri izliyordu. KTHY ve DAÜ konusunda sesi çıkmıyordu. Ama içten içe İrsen Küçük’e karşı muhalefetini sürdürüyor, UBP'nin içini karıştırmaya devam ediyordu. Bir yanda eylemler bir yanda da UBP’deki “Eroğlu Grubu'nun” hükümete resti… Müzakerelerde ise gözle görünür bir yavaşlama hakimdi. Genel Sekreter Ban ve danışmanı Downer çabalıyordu ama… Müzakereler artık çıkmaz sokaktaydı… Herşeye rağmen ilerlemedi, ilerletilmedi…

İşte 2011 yılının Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarındaki Cumhurbaşkanlığı ile ilgili gelişmeler:

• 12 NİSAN 2011… KÜÇÜK, EROĞLU GRUBUNA REST ÇEKTİ… Dönemin Başbakanı, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı İrsen Küçük’ün önüne, partinin  ‘mevcut yönetime baş kaldıran’ milletvekilleri adına “Partiyi ERKEN KURULTAYA götürme kararını Parti Meclisi’ne sunalım” önersi konuldu.
İrsen Küçük, “erken seçime giderim” restini ortaya koyarken, karşılığında şu yanıtı aldı: “Sizin ERKEN SEÇİM bizim de ERKEN KURULTAY önerimizi UBP Parti Meclisi’nin gündemine getirelim, kararı parti meclisi versin,  çıkacak karara biz uyarız…’

• 13 NİSAN 2011… EROĞLU UBP'Yİ KARIŞTIRIYOR… Eroğlu destekli küskünler, "Erken Kurultay" önerisini masaya sürdüler ve "Parti Meclisi'nde tartışalım" dediler.  Ancak, şu gerçeği sonradan fark ettiler. Eroğlu'nun, UBP Tüzüğü'nde yaptığı bir tadilatla, "Olağanüstü Kurultay"da "Başkan" seçimi engelleniyor!.. İrsen Küçük 'istifa' etmediği sürece, koltuğunu koruyor yani!..

• 14 NİSAN 2011… MECLİS EROĞLUCU VEKİLLERİ BEKLEDİ… Tepkili vekillerin bu kez ikisi geldi, meclis muhalefet desteğiyle toplandı. Hükümet hakkında güvensizlik önergesi veren üç muhalefet partisi CTP, DP ve TDP hükümeti protesto etti

• MAYIS-HAZİRAN 2011… Mayıs ve Haziran ayları iç konularda yoğunlaştı. KTHY'nin iflası ve DAÜ'de üniversite öncesi kurumların devri çok konuşuldu, çok tartışıldı. Bu gündemlerle ilgili Cumhurbaşkanlığı'ndan ses çıkmadı.

• 7 TEMMUZ 2011… Cenevre'de liderleri bir araya getiren Ban müzakerelere yoğunlaşma çağrısı yaptı.

• 18 TEMMUZ 2011…ERDOĞAN: MARAŞ'I DEĞERLENDİRİRİZ… Kıbrıs ziyaretinden önce Ankara’da Kıbrıslı gazetecilerle bir araya gelen TC Başbakanı “2012 içerisinde bu işi bitirdiler bitirdiler, bitirmezlerse artık başımızın çaresine bakmamız lazım…” dedi. Erdoğan “Artık her şeyi yeniden değerlendireceğiz. Maraş dahil” diye konuştu.

• 24 AĞUSTOS 2011… UBP HÜKÜMETİNİN VATANDAŞLIK TAVRINI ÖVDÜ…  Gaziantepliler Derneği yönetimini kabulünde konuşan Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kıbrıs’ın kuzeyinde dağıtılan vatandaşlıklara destek veren açıklamalarda bulundu. Eroğlu, Rum tarafının KKTC’nin verdiği vatandaşlıkları normal karşılamamaya devam ettiğini anlatarak KKTC’nin hükümeti, parlamentosu ve yasalarıyla yaşayan bir devlet olduğunu iddia etti.

• 28 AĞUSTOS 2011… MÜZAKERELER KÖTÜLEŞTİ…  Doğrudan müzakerelerin yoğunlaştırılmış faslında kararlaştırılan 19 görüşmeden 5’i geride kalırken, müzakerelerin daha da kötüleştiği ve taraflardan hiçbirinin, varacağı son konusunda hiç de iyimser olmadığı yorumunda bulunuldu.

• 2 EYLÜL 2011…TOPRAK RAPORU…   Yoğunlaştırılmış müzakerelerde görüşülen “toprak” konusundaki bazı teknik konuların teknik heyet tarafından ele alınıp bir rapor hazırlayacağı açıklandı.

• 8 EYLÜL 2011… DOWNER DE ENDİŞELİ…  Danışman Downer: “Son müzakerelerdeki gelişmeler çok da iyimser değil. Ancak başka da fırsat yok”

• 10 EYLÜL 2011… KOMİSYONDA KÖTÜ KOKULAR... Yönetimini Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun atadığı Kamu Hizmeti Komisyonu Sınav Müdürü Emir Emirkanı ve bir  öğretmene ait olduğu iddia edilen bir ses kaydının, uzun süredir "şantaj için" kullanıldığı konuşuluyor. Emir Emirkanı'nın, birkaç yıl öncesindeki "özel bir görüşmesi"nden kaydı yapılan diyaloğun, üst düzey bir hükümet yetkilisi tarafından sürekli "şantaj" amaçlı  kullanıldığı öne sürüldü.

• 13 EYLÜL 2011… SINIRSIZ YURTTAŞ ÖNERDİ… Eroğlu: “Vatandaşlık konusunda Kıbrıs Türk tarafının arzu ve önerisi, sayı sınırı olmadan tüm KKTC vatandaşlarının kurulacak ortak devletin vatandaşlığını almasıdır”

• 14 EYLÜL 2011… KEŞKE SİZİ SEÇMESEYDİK… Eroğlu Saray’da bir grup gazeteciye konuştu, UBP hükümetini şikayet etti. “İnsanlar hükümetin dağınıklığını görünce, 'Keşke sizi Cumhurbaşkanı seçmeseydik' diyorlar. Tüm yeni yasaları, tasarıları biz de gazetelerden okuyoruz”

 

(DEVAM EDECEK)

Bu haber toplam 2093 defa okunmuştur