1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Meliz koşuyor, Spor Bakanlığı Bakıyor
Meliz koşuyor, Spor Bakanlığı Bakıyor

Meliz koşuyor, Spor Bakanlığı Bakıyor

“Spor Bakanlığı Meliz’e sahip çıkmadı” diyen Meliz Redif’in antrenörü Levent Ilgın, Atletizm Federasyonu’nun da kamp isteklerini geri çevirdiğini ifade etti

A+A-

Necmi BELGE

Kıbrıs Türk atletizminin en büyük starı olan ve Türkiye Atletizm Milli takımında 4x400 ile 400m. kategorilerinde yer alan Meliz Redif’in antrenörü, Meliz’in bu duruma gelmesinde büyük katkısı olan Levent Ilgın, başta Spor Bakanlığı olmak üzere Atletizm Federasyonu’na adeta verdi veriştirdi. 
Ilgın, Meliz’in 2010 Barcelona, 2012 Helsinki ve 2014 Zürih’te düzenlenen   Avrupa Atletizm Şampiyonasına ve en önemlisi,  2012 Londra Olimpiyatları’nda da yer almasına rağmen, bugüne kadar ne Spor Bakanlığı’nın, ne de Atletizm Federasyonu’nun sahip çıkmadığını iddia etti.
2013-2014 atletizm sezonunun başında kamp yapmak için Atletizm Federasyonu’na başvurduklarını söyleyen Ilgın, Atletizm Federasyonu’nun kamp yapma isteklerini geri çevirdiğini, bunun üzerine Spor Bakanı Serdar Denktaş’a yardım talebi ile gittiklerini belirtti. Spor Bakanı Serdar Denktaş’ın kendilerinden bir dosya istediğini, kısa sürede dosyayı Bakan Denktaş’a ilettiklerini ve Bakan Denktaş’ın yardım sözü verdiğini ileri sürdü. 

Ilgın Bakan Denktaş’ın hatta, Meliz’in milli sporcu olduğu için devlette istihdam edecekleri sözünü verdiğini ancak, o günden bugüne Bakan Denktaş’tan çıt çıkmadığını söyledi.

Bir ay önceden yani Haziran 2014 başında, 19-20 Temmuz 2014 tarihleri arasında yer alan Türkiye şampiyonası ve Avrupa şampiyonası seçmelerine hazırlanmak için, KKTC Atletizm Federasyonu’ndan kamp talebinde bulunduklarını ileri süren Ilgın ancak, bu isteklerinin Atletizm Federasyonu tarafından geri çevrildiğini açıkladı.

Bu kampın kaçınılmaz olduğu gerekçesiyle 2012’de kazandıkları ancak,  2014’te kendilerine verilen 4,500 TL’lik ödül parasının üzerine, Meliz’in ailesinin 20 bin TL ekleyerek bu kampı gerçekleştirebildiklerini ifade eden Ilgın, Spor Bakanlığının nerede olduğunu sordu.

Buna rağmen, önceki gün, 12 Ağustos 2014 tarihinde start alan 22. Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda yarışacak Türkiye Atletizm Milli takımında 4 x400m takımında yer bulduğunu ve 15 Ağustos 2014 Cuma günü koçacağını açıkladı.

Ilgın, Spor Bakanlığı ile Atletizm Federasyonu’nun bu ilgisizliğine rağmen, Meliz’in başarılı olduğunu, ancak Meliz’e katkı vermeyenlerin günün sonunda Meliz’in başarıları ile öğünmelerinin trajikomik olduğunu sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1522 defa okunmuştur