1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Meliz Akçal ile ilgili istinaf 3 Mayıs'ta başlıyor
Meliz Akçal ile ilgili istinaf 3 Mayıs'ta başlıyor

Meliz Akçal ile ilgili istinaf 3 Mayıs'ta başlıyor

Meliz Akçal ile ilgili Yüksek Mahkeme'de görüşülecek olan dava 3 Mayıs'ta başlıyor.

A+A-

Didem MENTEŞ

Girne’deki ‘hamileliği yasa dışı sonlandırma’ davası kapsamında ortaya çıkan 17- 19 haftalık fetüsün annesi olan Meliz Akçal ile ilgili  Yüksek Mahkeme'de görüşülecek olan istinaf davası 3 Mayıs'ta başlıyor. Davayla ilgili olarak İddia Makamı adına Kıdemli Savcı Erdinç Akyener ve Meliz Akçal’ın savunma avukatı Mustafa Asena dün sabah Yüksek Mahkeme Heyeti ile ön görüşme yaptı. Yapılan görüşme sonrası Mahkeme istinaf davasının duruşmalarına başlamak üzere 3 Mayıs'a gün verdi.

Avukat istinafa başvurmuştu

Hatırlanacağı üzere davayla ilgili olarak 6 Mart’ta Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde “kadının kendi çocuğunu düşürmeye teşebbüs” ve “hamileliğin yasa dışı sonlandırılmasına müsaade etmek” davalarından suçlu bulunan Meliz Akçal, 9 ay hapse mahkum olmuştu. Akçal’a verilen cezanın yüksek olduğu gerekçesiyle avukatı Mustafa Asena istinaf dosyalamış, Yüksek Mahkeme’ye başvurmuştu. 5 Nisan’a gün verilen dava için dün ön görüşme yapılarak duruşma gününe karar verildi.

3 Mayıs’ta başlıyor

3 Mayıs Çarşamba günü duruşması başlanacak olan dava, Başkanlığı’nda Ahmet Kalkan, üye Yargıç Gülten Çiftçioğlu ve üye Yargıç Bertan Özerdağ’dan oluşan Yüksek Mahkeme huzurunda görüşülecek.

Duruşma günü İddia Makamı adına Kıdemli Savcı Erdinç Akyener ve Meliz Akçal’ın savunma avukatı Mustafa Asena yanı sıra, Merkezi Cezaevi’nde hükümlü tutuklu olarak bulunan Meliz Akçal da salonda hazır bulunacak. 

Bu haber toplam 3527 defa okunmuştur
İlgili Haberler