1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Mehmetçik festivale doydu
 Mehmetçik festivale doydu

Mehmetçik festivale doydu

Sarıçizmeli: “56’ncı Mehmetçik Üzüm Festivali için şimdiden çalışmaya başladık. Özellikle ziyaretçi anlamında son yılların en kalabalık festivallerinden birine ev sahipliği yaptık”

A+A-

55’inci Mehmetçik Üzüm Festivali tamamlandı. Festivalin ardından değerlendirme yapan Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Mehmetçik’te 55’inci kez düzenlenen Üzüm Festivali, geride güzel bir başarı öyküsü bırakarak tamamlandı.

Festival öncesi düzenlenen basın toplantısında, “Mehmetçik Üzüm Festivali’ni hak ettiği yere getirmek için dalında uzman dostlarımızla birlikte tüm olanaklarımızı kullanarak ve bir başarı öyküsü yazma yolundayız” diyen Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, 31 Temmuz- 9 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen festivalde, çıtanın yukarı çekildiğini ifade etti.

Festivalin ardından genel bir değerlendirme yapan Sarıçizmeli, “56’ncı Mehmetçik Üzüm Festivali için şimdiden çalışmaya başladık” dedi.

‘’ Tadı damaklarda kaldı ‘’

Esas amacı, bölgenin en önemli ürünü üzüm ile festivale gelen konukları buluşturmak olan organizasyon, üreticilerin de yüksek oranda memnuniyetiyle tamamlandı.

Festivale katılan her konuk, üzüm ve üzüm ürünleri tatma olanağı bulurken, üreticiler de festivalin ardından ciddi bir memnuniyet yaşadı.

Oluşturulan Mehmet Tayyareci Üzüm Sokağı, hem Mehmetçik’in geçmişine yönelik ciddi bir vefa örneğini ortaya koydu, hem de üzüm ve üzüm ürünlerinin geleceğe taşınmasında ciddi katkı sağladı.
Sokağın sonunda yer alan Kıbrıs meyhanesi ise, en çok ilgi gören stantlar arasında yer aldı.

‘’ Uluslararası Altın Salkım Halk Dansları Festivali’nin birincisi düzenlendi ‘’

Bu yıl birincisi düzenlenen Uluslararası Altın Salkım Halk Dansları Festivali kapsamında festivalimize katılan ziyaretçi ekipler Türkiye Bursa Rumeliler Halk Dansları ekibi, Türkiye Denizli Halk Dansları ekibi, Slovenya Halk Dansları ekibi ve Makedonya ekipleri Mehmetçik köyünde ağırlandı.

Uluslararası Altın Salkım Halk Dansları Festivali programı dâhilin de festival açılış Kortej gösterileri, Gala gecesi ve Kültürel Müzik Konserleri ile 55. Mehmetçik Üzüm Festivaline ayrı bir hava katıldı.  Mehmetçik Kültür ve Dayanışma Derneği halk dansları topluluğunun sunmuş olduğu gösteriler ile Kıbrıs kültürü Uluslararası alanda tanıtıldı.

‘’ Spor etkinliklerine yoğun ilgi ‘’

Festivalde dikkat çeken bir başka nokta da kültür, sanat ve spor aktiviteleri oldu.

Özellikle geleneksel hale gelen spor müsabakalarına, sadece bölge halkı değil, ülkenin değişik bölgelerinden gelen gençler de katıldı.

Mehmetçiklilerin en büyük tutkusu olan deniz etkinlikleri, organizasyonlarla farklı bir anlam kazandı.

‘’ En kalabalık konser ‘’

Mehmetçik Üzüm Festivali kapsamında yer alan Selda Bağcan konseri, 2015 yılı içerisinde ülkede düzenlenen konserler arasında, en kalabalık topluluğa hitap eden konserler arasında yer aldı.

Yurdun dört bir yanından konsere katılan vatandaşlar yanında, KKTC’de turist olarak bulunan çok sayıda Selda Bağcan hayranı da Mehmetçik’e akın etti.

Bölgede konsere duyulan ilgi, belediyenin bu alanda yeni çalışmalar yapması, festival zamanları dışında da yeni konserleri halkla buluşturma projesinin kıvılcımını yaktı.

Açılış gecesinde Ozan Orhon konuk edilirken, müzikte yeni bir çığır açan Light in Babylon ekibi de festivalde sahne aldı. Bununla birlikte yerel sanatçı gruplarının da ağırlıklı olarak yer verilen festivalde, Sol Anahtarı, Grup Üretim Sokağı da festivale kalite ve renk kattı.


‘’Sarıçizmeli: Çalışmaya devam edeceğiz ‘’
Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, kültür, sanat, spor etkinliklerinin artarak devam edeceği bir festival düşlediklerini söyledi.
55’inci Mehmetçik Üzüm Festivali’nin bu anlamda amacına ulaştığını belirten Başkan Sarıçizmeli, “56’ncı festivalimizi, 55’inci, festivalimizden daha güzel, daha dolu olması için şimdiden kolları sıvadık” ifadesini kullandı.
Mehmetçik’in geçmişten günümüze ciddi bir kültür barındırdığını ifade eden Sarıçizmeli, bu değerleri geleceğe taşıma anlamında festivalin büyük önem taşıdığının altını çizdi.

“Güzel bir tecrübe oldu”
“Mehmetçik demek, Kıbrıs’ın geçmişi, Kıbrıs’ın kültürü demek” ifadesine yer veren Sarıçizmeli, festivalin ardından şu değerlendirmelerde bulundu:
“Huzurla bir festivali geride bıraktık. Bizim için güzel bir tecrübe oldu. Ama daha iyisi için çalışmaya başladık.
Bölge ile özdeşleşen festivalimizi uluslararası boyutlara taşıma yanında, her Kıbrıslı’nın da, ‘Mehmetçik’e gidelim’ diyeceği bir festival arzumuz var.
Birbirinden yetenekli, genç, iş yapma arzusunda olan bir ekibe sahibiz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.
Bazı aksaklıklar yaşansa da, bunlardan ders çıkararak, daha iyiye daha güzele ulaşacağız.
Aslolan, değerlerimizi ileriye taşıma, Mehmetçik’te geleneği sürdürme ve elbette bunu olabildiğince geniş bir halk kitlesi ile paylaşma.
Biz bunu başardık. Özellikle ziyaretçi anlamında son yılların en kalabalık festivallerinden birine ev sahipliği yaptık.
Spor etkinliklerimize katılan takım sayısı, konserlerimizi izleyen insan sayısı, bunlar önemli veriler.
Bu duygu ve düşüncelerle, 55’inci Mehmetçik Üzüm Festivali’ni başarı ile tamamlamanın gururunu emek veren herkesle paylaşmak istiyorum.
56’ıncı festivalimizde görüşmek üzere…”

Bu haber toplam 1440 defa okunmuştur