1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Mehmet Seyis istifa etti
 Mehmet Seyis istifa etti

Mehmet Seyis istifa etti

Mehmet Seyis DEV-İŞ Genel Başkanlığından istifa etti

A+A-

Mehmet Seyis DEV-İŞ Genel Başkanlığından istifa etti. İstifasını duyurduğu basın açıklamasının tam metni şöyle:

"DEV-İŞ’in mücadeleci üyeleri, değerli medyamız ve kamuoyumuz, 1977 yılının Şubat ayında  Sanayi Holding İşçisi olarak DEV-İŞ üyesi oldum. 38 yıldır taşıdığım DEV-İŞ üyeliği onurunu, yaşamım boyunca da taşıyacağım.

DEV-İŞ üyeliği sürecimde Federasyona bağlı Devrimci Genel-İş’te üye, işçi temsilciliği, sendika yöneticiliği ve başkanlığı, ile Federasyon Yöneticiliğinden DEV-İŞ Genel Başkanlığına kadar her kademede görev yaptım. Her kademede aldığım görevleri, ekip çalışmasına inanarak, birlikte görev aldığım arkadaşlar ile layıkı ile yapmaya çalıştık.

DEV-İŞ’te sade bir üye iken de, başkan iken de hak kavgasında sokaklarda birlikte  yürüdük, grev çadırlarında birlikte sabahladık. Toplu iş sözleşmesi masalarında işçilerin haklarını geliştirmek için çalıştık. Sade bir üye iken de başkan iken de, İşçi olmanın gururuyla yaşadım.

Mutlaka mücadelemiz sürecinde işçi hakları ve sosyal adalet kavgamızda kazandığımız da kaybettimiz de oldu. Ama inançlarımızdan hiç taviz vermeden, İşçi sınıfı biliminden, ilkelerimizden ve doğru bildiğimiz yoldan sapmadan her zaman işçilerin haklı çıkarları için kavga verdik.

Kazandığımızda işçi arkadaşlarımla birlikte sevindik, ama havalara girip de böbürlenmedik. Kaybettiğimizde de İşçilerle birlikte üzüldük ama “herşey bitti” gibi bir karamsarlığa ve yılgınlığa da hiç düşmedik, haklı kavgamızın yeniden yükselmesi için yeniden çalışmaya başladık.

Rahatsızlığım Nedeni ile DEV-İŞ  Gn. Başkanlığından  İstifa Ediyorum. Umarım ki Herkes Hakkını Helal Eder.

Belirtmem gerekir ki, “DEV-İŞ Gn. Başkanlığı  görevimin artık sonundayım” . Yaşamakta olduğum bir akciğer rahasızlığı, DEV-İŞ Başkanlığı görevimi yapılması gerektiği şekilde yapmama engel oluyor.

Bu durumda bana düşen görev, DEV-İŞ’in gelişiminin ve işçilere hizmetinin artarak sürmesi için görevde olan arkadaşlarımın önünü açıp, elimden geldiğince de yardımcı olmaktır. Bu gerekçe ile bu gün başkan olarak yaptığım bu açıklamanın ardından, DEV-İŞ Genel Başkanlığı görevimden, istifa ediyorum.

Sendikal yaşamım boyunca herhalde hatalarım da olmuştur. Eğer bir tek işçiye karşı bilmeden yanlışım olduysa çok özür dilerim ve eğer işçilere olumlu katkılarımız da olmuşsa  ne mutlu bize.  Görevimizi layıkı ile yapmaya çalıştık, umarım ki herkes hakkını helal eder.

Tüzük Gereği Gn. Sekreterimiz Hasan Felek, DEV-İŞ Gn. Başkanlığı Görevini Vekaleten Üstlenecektir.

Bu noktada, DEV-İŞ’te  birlikte görev yaptığım Gn. Sekreter Hasan Felek  ve Yönetim Kurulu üyeleri ile tüm DEV-İŞ üyelerine güvenim tamdır. DEV-İŞ’in tüzüğüne göre “genel kurula kadar Federasyon Gn. Sekreterinin, Başkanlığı vekaleten sürdüreceği” hükmü vardır. Bu günden itibaren DEV-İŞ’te Başkanlık görevini üstlenecek olan Hasan Felek arkadaşıma da başarılar dilerim.

Eminim ki DEV-İŞ kurulduğu günden bu yana olduğu gibi, bundan sonra da işçi sınıfının “İş, Aş ve Barış” mücadelesinde ön saflarda yerini alıp sınıf mücadelesini sürdürecektir.

Görev sürem boyunca bize güvenip mücadelede birlikte yer alan DEV-İŞ’lilere, mücadelemizin duyulmasına katkı koyan Basın Emekçilerimize ve bize her zaman anlayışla yaklaşan Kamuoyumuza çok teşekkür ederim.

Mehmet  Seyis"

Bu haber toplam 2858 defa okunmuştur