1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Medya destek programı' onaylandı
'Medya destek programı' onaylandı

'Medya destek programı' onaylandı

Bir süredir Gazeteciler Birliği'nin üzerinde çalıştığı "medya destek programı" Bakanlar Kurulu tarafından onaylandı.

A+A-

 

 

Bir süredir Gazeteciler Birliği'nin üzerinde çalıştığı "medya destek programı" Bakanlar Kurulu tarafından onaylandı.

Bakanlar Kurulu, Kuzey yayımlanan yerel yazılı basının Haziran 2017 ayından itibaren desteklenmesine yönelik olarak “Geleneksel Medya Destek Programı” kapsamında, yerel gazetelere kıstaslar çerçevesinde katkı yapılmasına karar verdi.

Geleneksel basılı gazeteciliğin korunması ve gazetecilerin özlük haklarının güvence altına alınmasına yönelik olarak atılan adımda gazetelere kriterlere göre maddi destek yapılacak.

İşte söz konusu karar:

Bakanlar Kurulu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yayımlanan yerel yazılı basının Haziran 2017 ayından itibaren desteklenmesine yönelik olarak “Geleneksel Medya Destek Programı” kapsamında, yerel gazetelere aşağıdaki kıstaslar çerçevesinde ve söz konusu Kıstasların ilgili yayın organı tarafından belgelenmesi koşulu ile katkı yapılmasına ve gerekli ödeneğin Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı 2017 Mali Yılı Bütçesi altında ye…ihdas edilecek olan “Yazılı Basına yapılan Transferler” 04-01-1-2- -1-05-5-4-02 kaleminden karşılanmasına karar verdi.

KISTASLAR:

  1. En az 3(üç) yıldır günlük ve basılı olarak yayınlarını kesintisiz sürdürmesi ve tescilinin KKTC’de yapılarak, ayni isim ve yoğunluklu içerikle bir başka ülkede yayımlanmıyor olması.

2- Çalışanlarının maaş ve tüm sosyal menfaatlerinin eksiksiz yerine getirilecek şekilde en az 5-(Beş) personelle görev yapması ve/veya bu amaçla destek programının uygulanmaya başladığı 1(Bir) ay içinde gerekli istihdamların yapılması.

3-Devlete karşı tüm yükümlülüklerinin yerine getirilmiş veya yapılandırılmış olması

4-Gazete sahip veya sahiplerinin yazılı basın dışında bir uğraşının olmaması ve bir başka medya destek programından dolayı Devletten herhangi bir destek almaması.

5-Kayıt dışı personel çalıştırmaması.

6-Söz konusu kurumlarda Genel Yayın Yönetmeni ve/veya Yazı İşleri Müdürü dışında % 50’si sarı basın kartı hamili olmak kaydı ile

  • 20 ve üzeri basın çalışanı olanlara aylık 20.000 TL
  • 10- 19 arası basın çalışanı olanlara aylık 10.000 TL
  • En az 5 basın çalışanı olanlara aylık 5.000 TL

7-Herhangi bir siyasi partinin logosuyla birlikte yayın organı olarak yayın yapan gazetelere aylık 3.000-TL

8-Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandığı borcu bulunmaması ve/veya işbu karardan sonra Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandığına yeni bir borcu oluşmaması.

9-KKTC mahkemelerinde aleyhine herhangi bir hüküm verilmiş olmaması ve/veya işbu karardan sonra, aleyhine herhangi bir hüküm verilmemiş olması

 

Bu haber toplam 1882 defa okunmuştur