1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. “Medeniyetlerin Kesiştiği Kent Mağusa” çıktı
“Medeniyetlerin Kesiştiği Kent Mağusa” çıktı

“Medeniyetlerin Kesiştiği Kent Mağusa” çıktı

Okan Dağlı’nın 5. kitabı olan “Medeniyetlerin Kesiştiği Kent Mağusa” Havadis Yayınları’ndan çıktı.

A+A-

Okan Dağlı’nın 5. kitabı olan “Medeniyetlerin Kesiştiği Kent Mağusa” Havadis Yayınları’ndan çıktı.

Dağlı, bu kitapla beraber son 3 yılda Mağusa üzerine 3. kitabını yayınlamış oldu. Yazarın, Mağusa konusunda, “Sokak Sokak Mağusa” ve “Geçmişten Geleceğe Mağusa” isimlerini verdiği iki kitabı daha bulunuyor.

Okan Dağlı tarafından yapılan açıklamaya göre, “Medeniyetlerin Kesiştiği Kent Mağusa” adlı kitapta Mağusa’nın çokkültürlü yapısı üzerine vurgu yapılıyor. Mağusa bölgesinde Suriçi kale kenti ile beraber Maraş, Salamis ve Enkomi antik kentlerinin yaklaşık 4 bin yıllık bir geçmişe sahip olup, birçok uygarlığa, dine ve ulusa ev sahipliği yaptığının anlatıldığı kitap, bu yerleşim bölgelerinin, bir yapbozun (puzzle) parçaları gibi medeniyetlerin buluştuğu bir coğrafyayı oluşturduğu üzerinde duruyor. Bu yapbozun parçalarından birinin eksikliğinin kentin bütünüyle geleceğine olumsuz bir etki yaptığının dile getirildiği kitapta, son 40 yılda bu parçalardan biri olan Maraş’ın eksikliğinin kentin bir yanının eksik kalmasına yol açtığı vurgulanıyor.
Kitapta ayrıca bu yılın Mağusa Suriçi kentinin 2300. kuruluş yıldönümü olduğu üzerinde durulurken, kale kenti ile ilgili geniş bir özgeçmiş de sunuluyor.

Dağlı, çeşitli yazar ve akademisyenlerin de yazılarına yer verdiği kitabında şöyle diyor:

“İşte böyle bir kente karşı sorumluluğumuzu yerini getirebilmek, onu kendi insanımıza biraz da farklı bir bakış açısıyla anlatabilmek için, bu kentin sevdasıyla eline kalem almış, kafa yormuş değerli insanlarımızın, yazar ve akademisyenlerimizin de yazılarına kitapta yer verdim. Akademisyen Prof. Dr. Uğur Ulaş Dağlı, Yrd. Doç. Dr. Taçgey Debeş, Yüksek Mimar Esra Akbil; Yazar Eşref Çetinel, Ertan İnce ve Senarist Çiğdem Mazlum’un gerek araştırmalarını gerekse anı ve dökümanter film senaryolarını okuyacaksınız.”
Açıklamada, Mağusa bölgesini yansıtan birçok fotoğrafa da yer verilen kitabın tüm kitapçılarda satışa sunulduğu kaydedildi.

Yazarın Mağusa üzerine yazdığı 3 kitabı dışında, “Kıbrıs’ta Çözümün Şifresi” ve “İki Toplumlu Futbolcular” isimli kitapları var. “İki Toplumlu Futbolcular” kitabı Mart ayı içinde Güney Kıbrıs’ta Yunanca olarak da yayınlanacak.

(TAK) 

Bu haber toplam 1748 defa okunmuştur