1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Meclis'ten gündem, şartlı tahliyeler ve CAS
Meclisten gündem, şartlı tahliyeler ve CAS

Meclis'ten gündem, şartlı tahliyeler ve CAS

Meclis Genel Kurulu'nda CAS ile ilgili günden dışı konuşma yapan UBP Milletvekili Hamza Ersan Saner, CAS’ı CTP-BG ile DP-UG’nin batırdığını iddia etti.

A+A-

Meclis’te güncel konularla ilgili ilk konuşmayı UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar yaptı.

Tatar konuşmasında, ekonomik konuları ele alarak değerlendirmelerde bulundu.

Başbakanlığın bütçe uygulamaları sonuçlarını eleştiren Tatar, bu sonuçların güncel olmadığını, bunun 2014 yılına yönelik sonuçlarının daha iyi sunulması halinde daha iyi değerlendirmeler yapılabileceğini kaydetti.

Başbakan Yorgancıoğlu’nun “ekonomi ve alım gücünde iyileşme olduğu” söyleminin doğru olmadığını iddia eden Tatar, bu kadar pahalılığa rağmen verilen artışların yeterli olmadığını söyledi.

Elektrik Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim’in lamba ihalesi konusunda yaptığı uygulamaların suç içerikli olduğunun söylendiğini belirten Tatar “Eğer böyle bir uygulama varsa derhal görevden alınmalıdır…Lamba ihalesine gidiliyormuş…. 20 milyon Euro paran var mı senin de ihaleye gidiyorsun. Hükümet bu konuda açıklama yapmalıdır” şeklinde konuştu.

ÇAKICI

TDP Milletvekili Mehmet Çakıcı da “şartlı tahliye koşulları” ile ilgili konuşma yaparak, bu konuda Merkezi Cezaevi Müdürü, pisikoloğu ve bazı gardiyan ve mahkumlarla da görüştüğünü belirterek bu konuda elde ettiği izlenimleri anlattı.

İçişleri Bakanı Tebberüken Uluçay’dan, Şartlı Tahliye Kurulu’nun çalışmaları konusunda taleplerde de bulunduklarını söyleyen Çakıcı, “Dünyanın birçok ülkesinde şartlı tahliye kurulları bağımsızdır. Bizim ülkemizdeki kurulda herhangi bir kriter ve ölçüt yoktur. Cezaevi Müdürünün kendine göre değerlendirme yapabileceğini söyledi.

Şartlı Tahliye Kurulunun belli kriterleri olması gerektiğine dikkat çeken Çakıcı, şahsa göre uygulamaların yapılmamamsı gerektiğini söyledi.


ULUÇAY

İçişleri Bakanı Teberüken Uluçay da, cezaevinde koşulların daha iyi olması için çalışmalar yaptıklarını kaydederek, bunlardan sonra da Şartlı Tahliye Tüzüğü’nün yapılacağını belirtti.

Cezaevindeki danışma kurulunun bu konuda ciddi çalışmaları olduğunun da altını çizen Uluçay, “Bu kurula hiçbir zaman müdahale etmedim ve etmeyeceğim. Şartlı tahliye toplantılarının ardından hazırlanan raporlar kurul üyeleri tarafından incelenip araştırılıyor. Bu konuda sorumluluk büyüktür. Şartlı tahliye tüzüğünün düzeltilmesi için de çalışmaları devam ediyor” dedi.

GENEL KURUL'DA CAS ÇALIŞANLARININ SORUNLARI TARTIŞILDI

Meclis Genel Kurulu'nda CAS ile ilgili günden dışı konuşma yapan UBP Milletvekili Hamza Ersan Saner, CAS’ı CTP-BG ile DP-UG’nin batırdığını iddia etti.

CAS çalışanlarının Genel Kurul’un misafir locasından izlediği konuşmasında Saner, konuyla ilgili 24 Temmuz 2008 tarihinde protokol imzalandığını ve bununla ilgili şirkete birçok haklar verildiğini kaydetti. Protokoldaki bazı maddeleri de okuyan Saner, “Bu özelleştirme değil de ne, HAVAŞ’a bu haklar nasıl verildi” diye sordu.

Meclis kürsüsünün herkese önceden söyleyip de şimdi yapmadıklarının hesabının sorulduğu bir yer olduğunu ifade eden Saner, Başbakan Yorgancıoğlu’na CAS çalışanları ile ilgili görüşlerini neden açıkça söylemediğini sordu.

YORGANCIOĞLU

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da söz alarak, tüm milletvekillerinin söz alıp konuşmasının normal olduğunu dile getirerek, yapılan söylemlerin doğruluk payının araştırılması gerektiğini söyledi.

UBP Milletvekili Ersan Saner’in eskiyi çok çabuk unuttuğunu söyleyerek, kendilerinin de bu çalışanlar için çalışmalar yaptıklarını, bu sorunu en kötü ihtimalle 2015 yılında çözebileceklerini paylaştıklarını kaydetti.

Yorgancıoğlu, BRT’nin bir aya yakın Başbakanlık binası önünde çadır eylemi yaptığını fakat kendilerinin hiç bu duruma müdahale etmediklerini belirtti.

Yorgancıoğlu, eleştirilerin yapılmasının normal olduğunu fakat bunun doğru zeminde yapılması gerektiğini söyledi.

SANER

UBP Milletvekili Ersan Saner tekrar söz alıp, KTHY’nin batış sebebinin ileriyi görmemezlikten veya vizyonsuzluktan kaynaklandığını ileri sürerek, Başbakanın ekibinin kendisini düzgün bilgilendirmediğini savundu.

CAS çalışanları Saner’in konuşmasının ardından Meclis Genel Kurul salonundan çıktı.

(tak)

Bu haber toplam 1763 defa okunmuştur