1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Mecliste 'Tarım' tartışıldı
Mecliste Tarım tartışıldı

Mecliste 'Tarım' tartışıldı

Sennaroğlu, ihracat teşvik primlerinin yeniden düzenlenerek ödenmesi gerektiğini ifade ederek, Süt Endüstrisi Kurumu’nun özerkleşmesi gerektiğini ve bu taslak çalışmanın şekillenmesi halinde gerekli adımların atılacağını kaydetti.

A+A-

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda CTP İskele Milletvekili Biray Hamzaoğulları “Karpaz bölgesindeki asfaltlanması gereken yollar” konusunda yaptı.
Kaleburnu ile Kuruova yollarında yaşanan sıkıntıları anlatan Hamzaoğulları, yol yapımları sırasında dikkate alınması gerekenler üzerinde durdu ve sıkıntıların giderilmesi için gerekli duyarlılığın gösterilmesini istedi.

Yenierenköy Belediyesi’nin ihale ettiği bir yolda anlaşmada yer alan dışında başka bir yola asfalt döküldüğünü belirten Hamzaoğulları, ilgili şirketin parayı talep ettiğini, şimdiki Belediye Başkanı’nın da bu parayı ödemediğini kaydederek, ilgili bakanın bu konuya el atması gerektiğini belirtti.

OĞUZ “TARIM” KONUSUNDA KONUŞTU

UBP Gazimağusa Milletvekili Dursun Oğuz “tarım” konulu güncel konuşmasının başında CTP Milletvekili Biray Hamzaoğulları’nın konuşmasını eleştirdi ve Hamzaoğulları’nın kendi partisindeki yanlışları da görmesini istedi.

Oğuz, tarımda yaşanan sıkıntıları anlatarak, Tarım Bakanı’nın gereken ödemeleri yapmamasından dolayı sıkıntı yaşayan üreticilerin sorunlarını kimin çözeceğini sordu.

Güzelyurt’a sahip çıkılmadığını da savunan Oğuz, “Güzelyurt sizinse sahip çıkın” dedi.  Tarım Bakanı’nın teşvikleri fidan üzerinden verilmesi halinde daha olumlu adımlar atılabileceğini dile getiren Oğuz, 20 bin ton narenciyenin dalında kaldığını ve bunların da çözümünün bulunmadığını belirtti.
Oğuz, bir yıl boyunca Tarım Bakanı’nın hiçbir şey yapmadığını ve başarısız olduğunu da iddia etti.

SENNAROĞLU: “SÜT KONUSUNDAKİ AKSAKLIKLARI DÜZELTMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Oğuz’u yanıtlayan Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu da, başarı ve başarısızlığın kararının halk tarafından verileceğini söyleyerek, Belediye seçimlerindeki başarının ortada olduğunu, buna da halkın karar verdiğini kaydetti.

Süt paralarının günüde ödenmediğinin doğru olduğunu ve bu konunun arkasında da durduğunu dile getiren Sennaroğlu, Süt Endüstrisi Kurumu’ndaki çalışma şeklini anlatarak, piyasanın çalışma sisteminde aksaklıklar olduğunu, bunu da düzelmek için çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Sennaroğlu, ihracat teşvik primlerinin yeniden düzenlenerek ödenmesi gerektiğini ifade ederek, Süt Endüstrisi Kurumu’nun özerkleşmesi gerektiğini ve bu taslak çalışmanın şekillenmesi halinde gerekli adımların atılacağını kaydetti.

OĞUZ: “ÜRETİCİ VERİLEN CEVAPTAN TATMİN OLMADI”

UBP Milletvekili Dursun Oğuz tekrar kürsüye çıkarak, üreticinin ne yapacağının cevabının verilmesi gerektiğini söyledi ve kürsüde Bakan’ın “şov” yaptığını, üreticinin verilen cevaptan tatmin olmadığını, siyasetin bırakılarak icraat yapılması gerektiğini iddia etti.

Sürekli sistemden şikayet edilmemesi gerektiğini dile getiren Oğuz, konuşma yerine artık çözüm üretilmesini istedi.

(TAK)

Bu haber toplam 1588 defa okunmuştur