1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Mecliste güncel konuşmalar yapıldı
Mecliste güncel konuşmalar yapıldı

Mecliste güncel konuşmalar yapıldı

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda bilgiye ve onaya sunuşlar yapılarak, güncel konuşmalara geçildi.

A+A-

 

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda bilgiye ve onaya sunuşlar yapılarak, güncel konuşmalara geçildi.

SANER

Güncel konuşmalardan önce söz alan UBP Mağusa Milletvekili Ersan Saner Kapalı Maraş konusunda Kıbrıslı Rumların Avrupa Birliği’nde bazı çalışmalar yürüttüğünü anlattı.

Saner Maraş konusunda Kıbrıslı Türklerin sesinin Avrupa Birliği’nde duyurulması için Dışişleri Bakanı’nı göreve çağırdı.

Daha sonra güncel konuşmalara geçildi.

ÇAVUŞOĞLU

İlk güncel konuşmayı UBP İskele Milletvekili Nazım Çavuşoğlu yaparak, 2010 yılından sonra işe giren devlet memurlarının maaşlarını değiştiren yasanın düzenlenmesi gerektiğini ifade etti.

Çavuşoğlu eğitim konusunda da sorular sordu.

ULUÇAY

Çavuşoğlu’nun ardından söz alan İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, önümüzdeki dönemin Kıbrıs sorunu açısından önemli olduğunu ifade ederek, bu sürecin iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Uluçay, “Bu konuda biz de üzerimize düşeni yapacağız” diye konuştu.


CANDAN

CTP-BG Güzelyurt Milletvekili Armağan Candan, söz alarak Ersan Saner’in yaptığı konuşmaya cevaben Avrupa Parlamentosu’nda Kıbrıslı Türkler’in sesini duyurmak için yaptıkları çalışmaları anlattı.

BEROVA

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova da Milli Eğitim Bakanlığı’nın çalışmalarıyla ilgili sorulan sorulara ithafen kürsüye çıktı.

Eğitim sistemiyle ilgili bilgi veren Berova, YÖK Başkanıyla yaptığı görüşmeler sonucu, öğrencilerin ulaşım ve sosyal çevreye adaptasyonu açısından daha avantajlı Türkiye üniversiteleri için kontenjan sağladıklarını belirtti.

GCE sisteminde sınava giren öğrencilerin sınav tarihlerinin Türkiye kayıt tarihleriyle çakışma sorununu çözdüklerini anlatan Berova, yaptıkları çalışmalar sonucu Türkiye’deki bazı üniversitelerin YÖS sınavlarını KKTC’de gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Berova, üniversite sorunlarının ele alınacağı bir çalıştay düzenleyeceklerini ifade ederek, çalıştayda üniversite giriş konularının da ele alınacağını açıkladı.

TATAR

Tatar, ekonomik gelişmelerle ilgili konuşmasında, ülkede çok ciddi anlamda ekonomik sıkıntı yaşandığını, halkın refah seviyesinin çok düştüğünü savundu.

Tatar, hükümeti ekonomik tedbirler almamakla da suçlayarak, hükümetin işe personel almaya devam ettiğini ancak bunun doğru politika olmadığını söyledi.

SUCUOĞLU

UBP Lefkoşa Milletvekili Faiz Sucuoğlu, “Genel Ekonomik Durum” başlıklı güncel konuşmasında, enflasyon ölçümünde kullanılan yöntemleri eleştirdi.

Sucuoğlu yayınlanan enflasyon rakamlarını eleştirerek, bu değerlerin nasıl elde edildiğine dair bilgi istedi.


ULUÇAY

Sucuoğlu’nun ardından söz alan İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, İçişleri Bakanlığındaki ilgili dairede çalışanların, iddia edilenlerin doğru olmadığını imza toplayarak belirttiğini, kendisinin de bu konuda daha önce açıklama yaptığını söyledi.

Uluçay söz konusu görevlendirmenin 2012 yılında düşük derecede bir kişinin müdür muavinliğine getirilmesinden kaynaklandığını ifade etti ve süreci anlattı.


(tak)

Bu haber toplam 1509 defa okunmuştur