1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Meclis’te gerginlik
Meclis’te gerginlik

Meclis’te gerginlik

İlgili Bakanlar’ın sorulara yanıt vermemesi, Muhalefet Milletvekilleri’ni ayağa kaldırdı. Turizm Bakanı Üstel’den sonra Ulaştırma Bakanı Atakan da sorulara yanıt vermeden Meclis Kürsüsü’nden ayrıldı.

A+A-

Ercan’a ‘özel izin’le inen uçak ve karantinaya girmeden apar topar ülkeden ayrılan kafileyle ilgili Meclis’te gergin anlar yaşandı. Kimi bakanların kürsüyü terk etmesi ya da soruları yanıtsız bırakması tartışmalara neden oldu.
 

Atakan: “Görev ve yetkilerim dışındaki sorulara yanıt veremem”


Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, “Kişilerin ülkeye geliş amacı ile basına yansıyan şekli ile ilgili farkın araştırılmasını istedim” dedi, kendi yetkileri ve bilgileri çerçevesinde sorulara yanıt verebileceğini de söyledi.

“18 Mart tarihinden itibaren ülkeye gelen bütün yolcular karantinaya alınmaya başladı. O karardan itibaren ülkeye her giriş itfaiye kapısından yapılmıştır” diyen Atakan, gelen kişilerin kimler olduğunun sorulması üzerine, bununla ilgilenmediğini söyledi.

Şahali: Tam olarak ne oldu?

 

Atakan’ın ‘Özel uçakla gelenlerin kimler olduğuna ve uzmanlıklarına ilişkin bilgim yok’ açıklamasını eleştiren CTP Milletvekili Erkut Şahali, hem Bakan Atakan’ın, hem de Turizm Bakanlığı’nın yapılan ilk açıklamaları sosyal medya hesaplarından kaldırdıklarına işaret etti, ‘Tam olarak ne olduğunu’ sordu.

 

Atakan’dan basına: Elinizi kolunuz sallayarak olmaz

 

Ercan’da çekim yapmanın başvurular çerçevesinde gerçekleşebildiğine işaret ederek basının görevini yapmasının engellenmediğini kaydeden Atakan, “Dünyada da bu böyledir. Herhangi bir havalimanına elinizi kolunuzu sallayarak ‘ben çekip yapacağım’ diye içeri giremezsiniz. Dolayısıyla kurallar uygulanmıştır” dedi. 

Ülkeye giriş izni talep eden kişilerin muhteviyatına bakılmadığını, teknik gerekçelerle gelen kişilerin farklı amaçla gelip gelmediklerinin ve diplomalarının araştırılmadığını dile getiren Atakan, gelecek isimlerin üstlendiği görevleri sorgulamaya girmediklerini kaydetti. 
 

Bir soru üzerine, ülkeye gelişte özel izin verme yetkisinin Bakanlar Kurulu’nda olduğunu söyleyen Atakan, Bakanlar Kurulu’nda bu konuda alınmış bir karar bulunduğunu belirtti. 
 

Kendi bakanlığına bağlı kurumların uçağa iniş izni verdiğini ancak daha sonra bu kişilerin nereye gittiğiyle ilgili sorumluluğun kendi bakanlığında olmadığını söyleyen Atakan, Bakanlar Kurulu’nda alınan karar üzerine uçaklara izin verildiğini kaydetti. 
 

Atakan, Ercan’dan yatırım amaçlı gelen yolcuların karantina otelinde kaldığını kaydetti. 
 

Bu haber toplam 4475 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler