1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Mecliste gergin yemin töreni
Mecliste gergin yemin töreni

Mecliste gergin yemin töreni

CTP Milletvekili Doğuş Derya’nın ant içmek üzere kürsüye çağrılması üzerine UBP Milletvekilleri Meclis Genel Kurulu’nu terk etti

A+A-

Afrika Gazetesi’nin ardından Meclis önüne taşınan eylemcilerin sesleri arasında yemin eden milletvekilleri zaman zaman gerildi, sıra Lefkoşa milletvekillerine geldiğinde Genel Kurul’daki tansiyon da yükseldi. 

UBP milletvekilleri ile YDP milletvekili Erhan Arıklı, CTP milletvekili Doğuş Derya yemin ederken salondan çıktı. 

Seyirci locasından Derya’ya tepki verildi. Derya’ya alkışla ve sözle tepki veren grupla seyirci locasındaki diğer grup arasında tartışma çıktı. 
Meclis Başkanı Hüseyin Angolemli’nin uyarılarına rağmen Genel Kurul’daki tansiyon düşmedi. 

Derya’ya sözlü şekilde sataşan seyirci locasındaki kişilere bazı CTP milletvekilleri de yanıt verdi. Eski başbakanlardan Özkan Yorgancıoğlu da seyirci locasındakileri uyardı, saygı istedi. Yorgancıoğlu’na da tepki verilmesiyle sinirler gerildi. Angolemli, söz konusu kişilerin dışarı çıkarılmasını istedi.
Derya, yeminin başında ve sonunda “Faşizme karşı omuz omuza” dedi ve Meclis kürsüsünden barış işareti yaparak indi.

ZAROĞLU, DERYA’NIN YÜZÜNE KAĞIT ATTI

Katiplik koltuğunda oturan YDP milletvekili Bertan Zaroğlu, yemini edip kürsüden inen Derya’nın yüzüne kağıt attı. Derya ve CTP’li vekillerle Zaroğlu arasına tartışma çıktı. Meclis Başkanı Angolemli, katiplerin bu şekilde sözlü ve fiziksel müdahalede bulunamayacağını söyleyip konunun değerlendirileceğini, gereğinin yapılacağını belirtti. 

Tartışmaların yoğunlaştığı sırada UBP grubu da salona girerek ortamı sakinleştirmeye çalıştı.

ÖZGÜRGÜN’ÜN YEMİNİNDE CTP VE TDP SALONU TERK ETTİ

Öte yandan UBP Lefkoşa milletvekili, Başbakan Hüseyin Özgürgün yemin ederken de CTP’li ve TDP’li vekiller salonu terk etti. 

 

FOTOĞRAF BURÇİN AYBARS

Bu haber toplam 10411 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler