1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Meclis’i yoğun gündem bekliyor
Meclis’i yoğun gündem bekliyor

Meclis’i yoğun gündem bekliyor

Yaz tatili süresince çok sayıda toplantı yapan Meclis Komiteleri, birçok yasayla ilgili çalışmayı da Genel Kurul gündemine gelecek şekilde tamamladı.

A+A-

MECLİS TATİLİ BİTİMİNE AZ KALDI, KOMİTE ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI!

 

Meltem SONAY

Cumhuriyet Meclisi Komiteleri, yaz tatilinde de boş durmadı, çalıştı. Yaz tatili süresince çok sayıda toplantı yapan komiteler, birçok yasayla ilgili çalışmayı da Genel Kurul gündemine gelecek şekilde tamamladı.

3 bütçe tamam, çalışmalar devam…
Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Palan Komitesi’nin yaz tatili süresince verimli çalıştığını ifade eden Komite Başkanı, CTP-BG Milletvekili Birikim Özgür, Yayın Yüksel Kurulu, Süt Endüstrisi Kurumu ve TAK 2014 Bütçeleri ile ilgili çalışmaların tamamlandığını ve Genel Kurul’a sevk edildiğini ifade etti.
Vergi Usul Yasası ile Banka Kartları ve Kredi Kartları Yasası’nı önemsediklerini ve bu yasalarla ilgili çalışmaların da tamamlanıp Genel Kurul’a sevk edilmesini hedeflerini ifade eden Özgür, çalışmaların sürdüğünü belirtti.

İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi’nde de gündem yoğun…
İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi de yaz tatilini verimli değerlendirdi. Bulaşıcı Hastalıklar Yasa Tasarısı’nın ilk görüşmesinin yapıldığını ve teknik çalışmalara geçildiğini ifade eden Komite Başkanı DP-UG Milletvekili Özdemir Berova, tasarının teknik çalışmalarının tamamlanmasının ardından Genel Kurul’ sunulmaya hazır hale geleceğini ifade etti.
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi Kuruluş Esasları Yasa Tasarısı ile ilgili teknik çalışmaların da sürdüğünü kaydeden Berova, Diyetisyenler Yasası’nın oylama aşamasına geldiğini, Cumhurbaşkanlığı’ndan dönen Organ ve Doku nakline ilişkin yasa tasarısının da yeniden gündeme alınacağını belirtti.
Kamu Görevlileri Yasası ile ilgili çalışmalara da Eylül ayı itibarıyla kaldığı yerden devam edileceğini ifade eden Berova, Temmuz ayında verimli çalışılamadığını ancak Ağustos ayı itibarıyla komite çalışmalarına yeniden hız verdiğini aktardı.

Dilekçe Ombudsman Komitesi gündeminde ciddi iddia…
Dilekçe ve Ombudsman Komitesi de, Mehmet Bayraktar’ın katil zanlısı olarak polis nezaretindeyken  işkenceye maruz kaldığı iddia edilen Mehmet Vechi ile ilgili yapılan Ayçın Vechi’nin  dilekçesini görüşmek için toplandı.
Konuyu ele alan komite, CTP-BG Milletvekili Fazilet Özdenefe başkanlığında çalışmaya başladı.  Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler, Avukat Tağmaç Bilgehan, Avukat Mine Güçlüer (Dilekçe sahibi Ayçın Vechi’nin avukatları) ve Polis Baş Müfettişi ve Tahkikat Memuru Aslan Coşkun ile Ayçın Vechi’nin de katıldığı Komite toplantısında konu, son gelişmeler de ele alınarak, detaylı olarak görüşüldü. Konu Bakanlar Kurulu gündemine alındığı ve ayrı bir komite kurulduğu için Dilekçe Komitesi bu konuyla başka bir toplantı gerçekleştirmedi.
Halen gündeminde 44 dilekçe bulunan Dilekçe ve Ombudsman Komitesi’nde ilgili kurumlarla yazışmalar yapılıp cevapları bekleniyor.

Gıda Güvenliği ve Yem Yasa Tasarısı’nda sona doğru…
Avrupa Birliği Uyum Yasa Tasarılarını Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici ve Özel Komite de, Komite Başkanı, CTP-BG Milletvekili Armağan Candan başkanlığında toplandı.
Gıda Güvenliği ve Yem Yasa Tasarısı üzerindeki çalışmalarını yaz tatili süresince de sürdürdüklerini ifade eden Candan, tasarının maddeleri üzerinde görüşmelerin yapıldığını ve hedeflerinin de Meclis açıldığı zaman tasarının Genel Kurul’a sunulmaya hazır hale gelmesi olduğunu kaydetti.

Bu haber toplam 2110 defa okunmuştur