1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Meclis toplandı
Meclis toplandı

Meclis toplandı

Genel kurulda sunuşların ardından güncel konuşmalara yer veriliyor.

A+A-

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, güncel konuşmalar gündemiyle toplandı.
Meclis Başkanı Sibel Siber başkanlığında toplanan genel kurulda sunuşların ardından güncel konuşmalara yer veriliyor.

SİBER’DEN GECİKME İÇİN ÖZÜR

Meclis Başkanı Siber, toplantının başında kürsüden yaptığı konuşmada, Meclis’in açılma saatinin 10.00 olduğunu ancak bir saatlik gecikme yaşandığını belirterek, “Gecikmeden dolayı özür diliyorum” dedi.
Sibel Siber, pazartesi günü İskele Mahkemesi binasının açılış töreninden dolayı Meclis Genel Kurul çalışmalarının geç başlayacağını da milletvekillerine duyurdu.

ÇAVUŞOĞLU’NDAN MUHTARLARLA İLGİLİ YASA ÖNERİSİ

Güncel konuşmalardan önce sunuşlar bölümünde UBP İskele Milletvekili Nazım Çavuşoğlu’nun sunduğu muhtarlarla ilgili “Köy ve Mahalle İhtiyar Heyetleri (Değişiklik) Yasa Önerisi”ne ivedilik istemi okundu.

YORGANCIOĞLU BÜTÜNLÜKLÜ ÇÖZÜMÜ HAFTAYA MECLİS’E SUNACAKLARINI AÇIKLADI

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, ivedilik talebiyle ilgili hakkında söz alarak, muhtarların taleplerini bildiklerini, bu yüzden hükümet olarak muhtarların sorunlarına bütünlüklü çözüm için geçen hafta çalışma başlattıklarını, bu yöndeki çalışmayı haftaya tamamlayıp Meclis’e taşıyacaklarını söyledi. Yorgancıoğlu, bu çalışmaların tamamlanması için ivediliğin ertelenmesini talep etti.

ÇAVUŞOĞLU: “AMAÇ HÜKÜMETİ MOTİVE ETMEK”

UBP İskele Milletvekili Nazım Çavuşoğlu da, muhtarlarla ilgili yasanın ivediliğini istediklerini, buradaki amaçlarının muhtarların yaşadığı sıkıntıların aşılması olduğunu ifade ederek, hükümeti muhtarların sıkıntılarını çözmesine motive etmek amacıyla bu yasa önerisini hazırladıklarını anlattı.

ERTELEMEYE ONAY VERDİ

Çavuşoğlu, bu çerçevede hükümetin çalışmalarına destek vermek ve bu sorunu çözmek adına erteleme talebine onay verdiklerini ve oylamanın gelecek perşembeye kalmasını istediklerini ifade etti.
Konuşmaların ardından oylanan ivedilik istemi, oy birliğiyle ertelendi.

CANDAN’IN YERİNE HAMZAOĞULLARI

Genel Kurulda CTP-BG’nin Ekonomi, Plan ve Bütçe Komitesi üyesi Armağan Candan’ın yerine Biray Hamzaoğulları’nın atanması da kabul edildi.

DP-UG’NİN YYK’DAKİ BİR ÜYESİ DÜŞTÜ

Meclis Genel Kurulu’nda daha sonra okunan tezkereyle, DP-UG’nin Meclis’teki milletvekili sayısı düştüğü için Yayın Yüksek Kurulu’ndaki (YYK) temsiliyetinin de 2’den 1’e düştüğü ve Türkay Sadetoğlu’nun üyeliğinin düştüğü milletvekillerinin bilgisine getirildi.
Cumhuriyet Meclisi’nin atadığı 8 ve Cumhurbaşkanı’nın atadığı 1 üye olmak üzere toplam 9 üyeden oluşan YYK’da DP-UG’den boşalan üyelik UBP’ye geçecek.

GÜNCEL KONUŞMALAR

Genel Kurulda, okutulup bilgiye sunulacaklar bölümünün ardından güncel konuşmalara geçildi.
Güncel konuşmalarda UBP Lefkoşa Milletvekili Faiz Sucuoğlu “son ekonomik gelişmeler”, TDP Girne Milletvekili Zeki Çeler “hellimin Türkiye’de üretilmesi”, UBP Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre “Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Syriza’nın iktidara gelmesi ve söylemleri”, UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar “ekonomik sıkıntılar”, UBP İskele Milletvekili Nazım Çavuşoğlu da “hükümet icraatları” konularında söz alacak.
(tak)

Bu haber toplam 1460 defa okunmuştur