1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Meclis toplandı
Meclis toplandı

Meclis toplandı

Atun, su, CAS, DAÜ ve elektriğin bu sıkıntılardan bazıları olduğunu ifade ederek, “Bunca sıkıntı var ama ortada hükümet yok” dedi.

A+A-

Meclis Genel Kurulu’nda gündem dışı konuşmalar yapılıyor.

İlk sözü Ulusal Birlik Partisi (UBP) Gazimağusa Milletvekili Sunat Atun aldı.

Atun, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın ve bazı bakanların genel kurula katılmamasının manidar olduğunu söyledi.

Ülkenin sorunlar yumağı haline getirildiğini savunan Atun, su, CAS, DAÜ ve elektriğin  bu sıkıntılardan bazıları olduğunu ifade ederek, “Bunca sıkıntı var ama ortada hükümet yok” dedi.

“KOALİSYONDA İDEOLOJİK ÇATIRDAMA VAR”

KKTC’ye Türkiye’den borularla su getirilmesi konusuna işaret Sunat Atun, hükümetin iki kanadının bu konuda farklı demeçler verdiği, bunun da koalisyondaki ideolojik çatırdamayı gösterdiğini savundu.

Bu konuda, hükümet programının dışına çıkıldığını savunan UBP Milletvekili Atun, “Halk hangisine inanacak?” diye sordu.

“CAS UBP HÜKÜMETİNDE KAR EDİYORDU”

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu’nun istifasına işaret eden Sunat Atun, “Hükümetin tek yaptığı şey sorun üretmektir. Bu hükümetin istifasını verip yeni hükümetin önünü açması lazım. Halk, bu kralın üzerinde elbise olmadığını net bir şekilde gördü” diye konuştu.

CAS’ın UBP hükümeti döneminde karda olan bir şirket olduğunu da savunan Sunat Atun, “Maalesef yönetme noktasında olanlar sorumluluğun kendilerine ait olduğunu farkında değil” iddiasında bulundu.

Bu hükümet döneminde DAÜ’nün de “duvara toslama” noktasına getirildiğini savunan Atun, “Düzgün giden bir yerde zorla sorun üretiliyor” dedi. (tak)

Bu haber toplam 1443 defa okunmuştur