1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. Meclis toplandı
Meclis toplandı

Meclis toplandı

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, Meclis Başkan Vekili Mustafa Yektaoğlu başkanlığında saat 11.00’de toplandı.

A+A-

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, Meclis Başkan Vekili Mustafa Yektaoğlu başkanlığında saat 11.00’de toplandı.

Geçtiğimiz pazartesi günü ertelenen gündemle birlikte hem yasama hem denetim için toplanan mecliste bugün gündem dışı konuşmalar yapılacak.

Toplantıda, Cumhurbaşkanı’nca yeniden görüşülmek üzere iade edilen “Hayvan Refahı Yasası” ve Türk Ajansı Kıbrıs’ın (TAK) 2013 bütçesi bulunuyor.

Sunuşlar bölümünde, Meclis Başkanlık Divanı’nın borç alacak ilişkilerini düzenleyen mevzuatı hazırlamak üzere oluşturulan geçici ad-hoc komitenin görev süresinin 20 Mart’a kadar uzatılması kararı, genel kurulda oybirliğiyle kabul edildi.

Brüksel’de 5-8 Mart’ta yapılacak Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu toplantısına UBP Milletvekili Hasan Taçoy ve CTP Milletvekili Teberrüken Uluçay’ın katılması da onaylandı.

Devletin batık bankalardan alacağı konusunda çalışma yapan araştırma komitesinin görev süresinin uzatılması da oybirliğiyle kabul edildi.

CTP’nin Hukuk ve Siyasi İşler Komitesi’ndeki üyesi Kadri Fellahoğlu’nun yerine Fatma Ekenoğlu; Meclis İç Tüzüğü’nü değiştirmek için çalışma yapan geçici komitede de Fellahoğlu’nun yerine Sonay Adem’in görev yapacağı milletvekillerinin bilgisine getirildi.

UBP’nin İdari ve Sosyal İşler Komitesi’nde görev yapan üyesi Necdet Numan’ın yerine ise Kemal Dürüst getirildiği milletvekillerine duyuruldu.
Meclis Genel Kurulu’nda daha sonra gündem dışı konuşmalara geçildi.

Toplantıda 5 gündem dışı konuşma istemi var. İlk konuşmayı CTP Gazimağusa Milletvekili Sonay Adem, “hükümet icraatları” konusunda yapıyor.

 

 

 

 

Bu haber toplam 1096 defa okunmuştur