1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Meclis tatile girdi
Meclis tatile girdi

Meclis tatile girdi

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu son toplantısını tamamladı ve yaz tatiline girdi.

A+A-

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu son toplantısını tamamladı ve yaz tatiline girdi.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Meclis’in 1 Temmuz itibarıyla ekim başına kadar tatile girdiğini, ancak komite çalışmalarının süreceğini söyledi ve otumu kapadı.

Oturumun son konusu olarak, Digitech İletişim Ltd.’e Yapılan Stopaj Vergisi Uygulaması İle İlgili Meclis Araştırma Komitesi Başkanı CTP-BG Milletvekili Birikim Özgür, komitenin çok titiz çalışmalar yaptığını belirterek, çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verdi.

UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar da, bu konuda yeterli kişilere ulaşamadıklarını ve neticeye gidemediklerini ifade ederek, hiçbir şirkete karşı olmadıklarını ancak yasaların her şirkete eşit uygulanması için çalıştıklarını kaydetti.

Tatar, bu konuda yeniden bir komite oluşturulacağını ve sonuca gitmek için gerekli çalışmaları yapacaklarını ifade ederek, sadece görevlerini yerine getirmek gayesinde olduklarını söyledi.

Yüzde 10 stopaj konusundaki tartışmalarda bir neticeye ulaşılamadığını ancak burada önemli olanın yasalar olduğunu ifade eden Tatar, mahkemede de bu konuda bir sonuç çıkmadığını, 4 yıla yakın uzun bir mahkeme süreci yaşandığını anlattı.

Ersin Tatar, günün sonunda rakamın büyük bir rakam olduğunu, konunun kamuoyuna mal olduğunu ifade ederek, savcıların devletin avukatı olduğunu belirtti ve savcının mahkemeye yön verirken davanın kazanılması için çalışması gerektiğini kaydetti.

TDP Lefkoşa Milletvekili Mehmet Çakıcı da, bu raporu kabullenmelerinin mümkün olmadığını, raporun sonuçlanamadığını ifade ederek, vergi stopaj konusunda tartışmaların olduğunu ancak kimlerin bu sürecin ertelenmesini istediğini öğrenemediklerini belirtti ve bu yüzden bu rapor sürecinin tamamlanmasını istedi.

Çakıcı, bu verginin veya stopajın ödenmediğini, bunu da bazı siyasilerden telkin alınarak yapıldığını iddia ederek, bu sürecin hesap sormak için devam etmesini istediklerini belirtti.

(tak)

Bu haber toplam 1223 defa okunmuştur