1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Meclis tamamlandı
Meclis tamamlandı

Meclis tamamlandı

Toplantıda “Daimi İkamet İzni Yasa Tasarısı”nın ivedilikle görüşülmesine ilişkin tezkere ele alındı

A+A-

 

Cumhuriyet Meclisi’nde Yurttaşlık Yasa Tasarısı’yla ilgili konuşmaların ardından iki tasarının ivediliği onaylandı; ardından toplantı mutabakatla kapatıldı.

Toplantıda “Daimi İkamet İzni Yasa Tasarısı”nın ivedilikle görüşülmesine ilişkin tezkere ele alındı.

UBP Milletvekili Nazım Çavuşoğlu, yasa tasarısının ilk bakışta bir ihtiyaç gibi görüldüğünü, ancak değişikliğin yetersiz olduğunu belirtti.

Çavuşoğlu, vatandaşlık ihtiyacını azaltacak düzenlemelere destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Çavuşoğlu, ivediliğe olumlu oy vermeyeceklerini, yasa tasarısının yetersiz olacağını, vatandaşlık üzerindeki baskıyı azaltmayacağını kaydetti.

Daha sonra söz alan İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, beyaz kimliğin hayatları kolaylaştırma amacını taşıdığını, bazı uygulamaların Anayasa değişikliği gerektirdiğini söyledi.

Konuşmaların ardından tezkere oy çokluğuyla kabul edildi.

Meclis Genel Kurulu’nda daha sonra “1974 Motorlu Araçlar Yol Trafik (Değişiklik )Yasa Tasarısı”yla ilgili ivedilik tezkeresi görüşüldü.

UBP Milletvekili Ersan Saner, bu tasarıyı olumlu karşıladıklarını, bazı adaletsizliklerin ortadan kaldırılması gerektiğine inandıklarını belirtti.

Yapılan oylama sonucu tezkere, oy çokluğuyla kabul edildi.

ÇAKICI: "MUTABAKATA UYULMUYOR"

Meclis’te Türk Ajansı Kıbrıs (TAK), Yayın Yüksek Kurulu ve Süt Endüstrisi Kurumu’nun 2015 yılı bütçeleriyle ilgili yasa tasarılarının üçüncü görüşmelerine ilişkin tezkereler onaylandı.

Bu sırada TDP Milletvekili Mehmet Çakıcı, görüşme öncesinde, nisap olmadığından dolayı ivedilik tezkerelerinin görüşülmesi ardından bütçelerin görüşülmeden ertelenmesi ve Meclis’in kapatılması yönünde mutabakat sağlandığını ve bunun üzerine nisap sağlanmasına destek olduklarını belirtti. Çakıcı, bu mutabakata uyulmadığını söyleyerek, Meclis Genel Kurulu’nu terk edeceklerini belirtti.

Bu sırada söz alan UBP Milletvekili Nazım Çavuşoğlu, bugün yasama günü olduğunu, ancak buna rağmen nisap olmadığını, kurulun toplanması için destek istendiğini, bütçe görüşmelerinin ertelenmesi kaydıyla nisaba destek verdiklerini söyledi.

TEZKERELER GERİ ALINDI

Bunun üzerine bütçelerin üçüncü görüşmelerine ilişkin tezkereler geri alındı.

Varılan mutabakat sonucu Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu toplantı sona erdi. Bir sonraki toplantı 11 Haziran Perşembe günü saat 10.00’da yapılacak.

(tak)

Bu haber toplam 1140 defa okunmuştur