1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Meclis Komitesi'nden yoğun mesaisi
Meclis Komitesinden yoğun mesaisi

Meclis Komitesi'nden yoğun mesaisi

Bir yılı aşkın süredir görüşülen ‘Kamu Reformu’ Yasa Tasarısı için geçtiğimiz hafta tam mesai çalışan Meclis Komitesi, önümüzdeki hafta Pazartesi, Salı ve Çarşamba günü de toplanıp bitirme adına prensip kararı aldı…

A+A-

Meltem SONAY

Bir yılı aşkın süredir Cumhuriyet Meclisi, İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi’nde görüşülen ve ‘Kamu Reformu’ olarak adlandırılan Kamu Görevlileri Yasa Tasarısı için komite çalışmalarında sona geliniyor.

Bir süredir çalışmaları aksayan komite, geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen 3 toplantı ile yoğun çalıştı. Komite üyeleri yasa üzerindeki çalışmaları gelecek hafta yapılacak 3 günlük toplantı ile bütünüyle bitirme ve tasarının son şeklini ilgili paydaşlarla paylaşma prensip kararı aldı.

3 toplantı daha…

Komite Üyesi, CTP-BG Mağusa Milletvekili Erkut Şahali, geçtiğimiz hafta yapılan 3 toplantıdan sonra komitenin dünkü toplantı ile çalışmalarına devam ettiğini ifade ederken, önümüzdeki hafta Pazartesi, Salı ve Çarşamba günü de toplanıp tasarı üzerindeki çalışmaların tamamlanması için prensip kararı alındığını kaydetti.

Son şekli paydaşlar ve partilerle paylaşılacak, sonra oylanacak

Komite üyeleri, önümüzdeki hafta gerçekleştirilmesi planlanan üç toplantı ile bütününü bitirme, tasarının son şeklini ilgili paydaşlar ve siyasi partilerle paylaşma hedefinde.

Yasa Tasarısı’nın son şeklinin ilgili paydaşlar ve siyasi partilerle paylaşılmasıyla 5 takvim günlük sürenin ardından ‘Kamu Reformu’ olarak adlandırılan Kamu Görevlileri Yasa Tasarısı’nın madde madde oylanmasına geçilmesi planlanıyor.

 

Bu haber toplam 1664 defa okunmuştur