1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Meclis komitesi 3 tasarıyı onayladı
Meclis komitesi 3 tasarıyı onayladı

Meclis komitesi 3 tasarıyı onayladı

Meclis Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi dün toplandı ve 3 yasa tasarısını onayladı.

A+A-

 

Meclis Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi dün toplandı ve 3 yasa tasarısını onayladı.
Meclis’ten verilen bilgiye göre, Birikim Özgür başkanlığında yapılan toplantıda “Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampüsü (Kuruluş, Çalışma ve Denetleme) (Değişiklik) Yasa Tasarısı”, “İstanbul Teknik Üniversitesi İTÜ-KKTC Eğitim-Araştırma Yerleşikleri (Kuruluş,Çalışma ve (Denetleme) (Değişiklik) Yasa Tasarısı” ve “Yüksek Öğretim Kurumları Mali Düzenleme (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nı oybirliğiyle Kabul edildi.
Komite çalışması Ersin Tatar, Mustafa Arabacıoğlu, Armağan Candan, Kutlu Evren ve Biray Hamzaoğluları’nın katılımlarıyla gerçekleşti. TAK
Meclis heyeti Vietnam’da PAB toplantısına katılıyor

Öte yandan, Cumhuriyet Meclisi’nden bir heyet, Vietnam’da düzenlenen Parlamentolar Arası Birlik (PAB) toplantısına katılıyor.
Cumhuriyet Meclis Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Vietnam’ın başkenti Hanoi’de dün başlayan ve 2 Nisan’a kadar sürecek 17. Dönem Parlamentolar Arası Birlik (PAB) toplantısına katılmak üzere, Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Ünal Üstel başkanlığında CTP-BG Girne Milletvekili Abbas Sınay, UBP Güzelyurt Milletvekili Ali Pilli, DP-UG Gazimağusa Milletvekili Fikri Ataoğlu ile TDP Lefkoşa Milletvekili Mehmet Çakıcı’dan oluşan heyet, dün adadan ayrıldı.
Öte yandan aynı tarihlerde yine Hanio’de yer alan Genç Parlamenterler toplantısına da TDP Girne Milletvekili Zeki Çeler katılıyor.

Bu haber toplam 1234 defa okunmuştur