1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Meclis, ‘hükümet’ için toplandı
Meclis, ‘hükümet’ için toplandı

Meclis, ‘hükümet’ için toplandı

Genel Kurul’da dün Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na sunulan Bakanlar Kurulu listesi okunmak üzere meclis toplandı.

A+A-

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından onaylanan Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP/BG), Demokrat Parti-Ulusal Güçler (DP/UG) koalisyon hükümetinin Bakanlar Kurulu listesi Cumhuriyet Meclisi’nin bilgisine sunuldu.

Cumhuriyet Meclisi toplantısı geçici Meclis Başkanı Esat Ergün Sennaroğlu başkanlığında saat 15.30 sıralarında başladı.

Toplantıda, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından atanan CTP/BG-DP/UG  koalisyonunun Bakanlar Kurulu listesiyle ilgili kararname  milletvekillerinin bilgisine sunuldu. Ardından yeni oluşum ile milletvekillerinin oturma düzeni ile ilgili kararname de  okundu.

Bakanlıklarla ilgili kararname ve bakanlar kurulu listesi hükümet kurma görevini yürüten CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu tarafından Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na dün sunulmuştu. Buna müteakip Cumhurbaşkanı atadığı Bakanlar Kurulu listesi ve onayladığı bakanlıklarla ilgili kararnameyi meclise yazı ile bildirmişti.

Anayasaya göre Bakanlar Kurulu’nun programı, Cumhurbaşkanı’nın bakanları atama tarihinden başlayarak en geç bir hafta içinde, Başbakan veya bir bakan tarafından, Cumhuriyet Meclisi’nde okunması gerekir.

Programın Cumhuriyet Meclisi’nde okunmasından sonra güvenoyuna başvurulur.  Güvenoyu için görüşmeler programın okunmasından iki tam gün geçtikten sonra başlar ve görüşmelerin bitiminden bir tam gün geçtikten sonra oylama yapılır.

Cumhurbaşkanı tarafından onaylanan  ve Meclis’te Kararnamesi okunan yeni kabine şu şekilde oluştu:

“Başbakan Özkan Yorgancıoğlu,  Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı: Serdar Denktaş (DP/UG); İçişleri Bakanlığı: Teberrüken Uluçay (CTP/BG); Maliye Bakanlığı: Zeren Mungan (CTP/BG); Dışişleri Bakanlığı Özdil Nami (CTP/BG); Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Ahmet Kaşif (DP/UG); Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Aziz Gürpınar (CTP/BG); Gıda Tarım ve Enerji Bakanlığı Önder Sennaroğlu (CTP/BG); Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Hamit Bakırcı (DP/UG); Milli Eğitim Bakanlığı Mustafa Arabacıoğlu (DP/UG), Sağlık Bakanlığı Ahmet Gulle (CTP/BG).

Meclis bir sonraki toplantısını 4 Eylül Çarşamba günü yapacak. Bu toplantıda Meclis Başkanlık Divanı seçimlerinin yapılması bekleniyor. (TAK)

Bu haber toplam 2494 defa okunmuştur
Etiketler : ,