1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Meclis çalışması muhalefetin de yükümlülüğü'
'Meclis çalışması muhalefetin de yükümlülüğü'

'Meclis çalışması muhalefetin de yükümlülüğü'

Başbakan Tufan Erhürman, Meclis’te geçtiğimiz hafta yaşanan, bugünkü olağan genel kurulda da konuşulan ‘nisap soruna’ yönelik açıklama yaptı,

A+A-

 Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu toplandı. 
Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay başkanlığındaki toplantı, saat 10.40’ta başladı. 
Geçen hafta 5 gün boyunca yeterli milletvekili sayısı olmaması için yapılamayan ve bugüne kalan toplantının gündeminde, Temmuz ayında verilen hayat pahalılığı artışıyla ilgili kanun hükmünde kararnamenin yasalaştırılması bulunuyor.
Genel Kurul’un gündeminde ayrıca, Ulusal Birlik Partisi Lefke Milletvekili Aytaç Çaluda’nın yasama dokunulmazlığının kaldırılması istemini incelemek için oluşturulan komitenin raporu ile Dilekçe ve Omdusman Komitesinin raporları yer alıyor.
Toplantıda Kanser Hastalığı Bildirim Yasa Tasarısı ile  Kamu Sağlık Çalışanları (Değişiklik) Yasa Tasarısının üçüncü görüşmesi de yapılacak. 

Başbakan Tufan Erhürman: “Meclis’in açılması iktidarın değil, muhalefetin de yükümlülüğü”

Başbakan Tufan Erhürman, Meclis’te geçtiğimiz hafta yaşanan, bugünkü olağan genel kurulda da konuşulan ‘nisap soruna’ yönelik açıklama yaptı, Meclis’in açılmasının yalnızca iktidarın değil, muhalefetin de yükümlülüğü olduğunu söyledi.

Bu konuda hazırlanan bir anayasa değişikliği olduğunu, ancak hayata geçmediğini hatırlatan Erhürman,“Muhalefet ‘ben girmiyorum, nisabı sağlamıyorum’ diyebilir. Çünkü Anayasa’da yazıyor. Biz de Anayasa’yı bu nedenle değiştirmek istemiştik. Bu doğru olmayan, Meclis çalışmalarını tıkayan bir anayasal düzenlemedir.  Bu konuda değişikliğin geçmemesi tarihi bir hatadır” dedi.

Erhürman’ın açıklaması özetle şöyle: Unutmayın ki Meclis’te bu sorunun yaşanacağı ve yaşandığı bilgisiyle Anayasa değişiklik önerisi hazırlamıştık. Anayasa değişikliğinin önemli maddelerden biri de buydu. Meclis’in açılması yalnızca iktidarın değil, muhalefetin de yükümlülüğüdür.

Siyasi tarihimizde, Anayasa değişikliğinin geçmemesi yeterince önemi kavranmayan hatalardan biridir.

Muhalefet ‘ben girmiyorum, nisabı sağlamıyorum’ diyebilir. Çünkü Anayasa’da yazıyor. Biz de Anayasa’yı bu nedenle değiştirmek istemiştik. Bu doğru olmayan, Meclis çalışmalarını tıkayan bir anayasal düzenlemedir.  Bu konuda değişikliğin geçmemesi tarihi bir hatadır.

Bu haber toplam 1943 defa okunmuştur
Etiketler :