1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Meclis Başkanı Siber, Politis’e röportaj verdi
Meclis Başkanı Siber, Politis’e röportaj verdi

Meclis Başkanı Siber, Politis’e röportaj verdi

Siber: “Krizin aşılabileceği tek yer müzakere masası”

A+A-

Cumhuriyet Meclisi Başkanı ve CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber, “krizin aşılabileceği tek yerin müzakere masası olduğunu, bu yüzden Güney Kıbrıs Başkanı Nikos Anastasiadis’in müzakere masasına geri dönmesi gerektiğini” söyledi.

Politis gazetesi: “Krizlerin Arasında İlerleyemeyiz” başlığı altında, Sibel Siber ile gerçekleştirilen bir söyleşiye geniş yer verdi.

Siber, söyleşisinde, ENI/KOGAS şirketinin çalışmalarına vereceği ara ve Türkiye’nin NAVTEX’inin sona ermesinin müzakerelerin yeniden başlaması için göz önüne alınması gereken iyi bir fırsat olduğunu belirterek çözümün krizlerle değil müzakerelerle bulunabileceğini ifade etti.
Güney Kıbrıs Başkanı Nikos Anastasiadis’in muhalefetteyken daha cesur olduğunu belirten Siber, iki taraf arasındaki en büyük sorunun güven sorunu olduğunu vurguladı.

Güney Kıbrıs'ın hellimin patenti için AB’ye tek taraflı başvurusunu da eleştiren Siber, bu konu AB’ye gitmeden önce taraflar arasında müzakerelerde ya da teknik bir komitede görüşülmüş olması gerektiğini söyledi. Siber, Kıbrıslı Rumların tek taraflı başvurusu sonrasında Kıbrıs Türk tarafının da diplomatik girişim başlattığını vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tüm siyasi çevrelerden seçmenlerin oyunu alacağına inandığını da ifade eden Siber, bir soruya karşılık, Türkiye’nin Kuzey kıbrıs'ta dini empozelerde bulunmadığı yanıtını verdi.

(tak)

Bu haber toplam 1551 defa okunmuştur