1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. MATEMATİKLE ZAYIFLA!
MATEMATİKLE ZAYIFLA!

MATEMATİKLE ZAYIFLA!

Eğer aldığımız kalori miktarı harcadığımızdan az ise kilo kaybedebiliyoruz, bu kadar basit!

A+A-

Dilara Topcan

Kilo kaybetmek ve özellikle de belirli bir diyet programına uymak birçok kişi için hayli zor. Bu sebeple bu sürece adapte olamayanlar ve sürekli olarak motivasyonunu kaybedenler için bugün kilo kaybına yardımcı olabilecek bazı önerileri sizlerle paylaşmak istedim. Matematiğin ‘eksi ve artısıyla’ hayatınıza bazı şeyleri katıp ve hayatınızdan bazı şeyleri çıkararak kendi başınıza diyet yapmadan da kilo kaybetmeniz ve sağlıklı yaşam biçimi örüntüsüne dahil olmanız mümkün. Peki nasıl mı?

DİYETİN DE BİR MATEMATİĞİ VAR!

Esasında diyet yapmak, yiyecek ve içecek ölçülerinden kilonuza kadar tümüyle bir sayılar bütünü, yani basit bir matematik işi. Eğer aldığımız kalori miktarı harcadığımızdan az ise kilo kaybedebiliyoruz, bu kadar basit! Yalnız bu matematik sağlıklı bir matematik olduğundan kalorinin nereden geldiği de bu noktada bizleri ilgilendiriyor. Örneğin sağlıksız bir yiyecekle sağlıklı bir yiyeceğin kalori miktarı yani matematiği aynı olsa da sağlıklı beslenme matematiğinde ikisini bir kefede tutmak mümkün değil. Kısacası diyet yapmak esasında ‘sağlıklı bir matematik’ işi!

DİYET YAPMA, MATAMATİĞİN ‘EKSİ VE ARTILARIYLA’ ZAYIFLA!

Eğer diyete adapte olamıyor ve bir türlü fazlalıklarınızdan kurtulamıyorsanız yalnızca matematiğin eksi ve artılarını kullanarak da kilo kaybedebilirsiniz. Yani yaşamınızdan bazı şeyleri eksiltmek ve yaşamınıza bazı şeyleri eklemekten bahsediyorum. Şimdi belki de birçoğunuzun bildiği ama yeniden hatırlatmanın iyi olacağına inandığım kilo kaybına yardımcı olan bazı önerileri matematiğin artı (+) ve eksilerini (-) de kullanarak kısaca sıralayalım:

1)ŞEKERİ EKSİLT! –

2)2-2.5 LİTRE SU İÇMEYİ EKLE! +

3)ALKOLÜ EKSİLT! –

4)SEBZELERİ VE MEYVELERİ EKLE! +

5)KIZARTMALARI EKSİLT! -

6)HAYATINA EN AZ 20 DAKİKA EGZERSİZ EKLE! +

7)ABUR CUBURU EKSİLT! –

8)KİLO KAYBIYLA İLGİLİ KENDİNE İNANMAYI VE KENDİNİ MOTİVE ETMEYİ EKLE! +

9)FAST FOOD TÜKETİMİNİ EKSİLT! –

10)GLİSEMİK İNDEKSİ DÜŞÜK YİYECEKLERİ BESLENME PROGRAMINA EKLE! +

11)UYKU SAATİNDEN EN AZ 4 SAAT ÖNCE AKŞAM YEMEĞİNİ TÜKETMEYİ EKLE! +

12)GECE GEÇ SAATLERDE YİYECEK TÜKETİMİNİ EKSİLT! –

13)DOKTOR KONTROLÜNDE GENEL CHECK UP YAPTIRMAYI EKLE! +

14)GLİSEMİK İNDEKSİ YÜKSEK YİYECEKLERİ BESLENME PROGRAMINDAN EKSİLT! -

HER GÜN ÖNERİLERDEN İKİŞER TANESİNİ HAYATINA KATARAK DEĞİŞİMİ YAKALA!

Kilo kaybetmek için yarından itibaren her gün seçmiş olduğunuz önerilerden ikişer tanesini hayatınıza katmayı deneyin. Bir hafta sonunda tüm maddeleri uyguluyor olacağınızdan emin olun ve kilonuzu kontrol etmeyi de unutmayın. Kilonuzda herhangi bir düşüş gözlemlemiyorsanız da besin tüketim porsiyonlarınızı azaltmayı deneyin.

EN DOĞRU YOLU DİYETİSYENLE YÜRÜYEBİLECEĞİNİ DE UNUTMA!

Tabii bunların yanısıra en doğru diyet sürecinin diyetisyenle birlikte gerçekleştirilebileceği de bir gerçek. Bahsettiğimiz bu önerileri kendinizi diyet sürecine adapte olmak adına da kullanabilir, akabinde diyetisyeninizle birlikte kaldığınız yerden daha sağlıklı ve doğru bir biçimde kilo kaybı yolculuğunuza devam edebilirsiniz.

Hepimiz için sağlık ve güzelliklerle dolu bir gün olsun. Sevgiyle kalın

 

 

 

Bu haber toplam 3613 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 340 Sayısı

Adres Kıbrıs 340 Sayısı