1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. Matcha zayıflatır mı? Maça çayı kilo verdirir mi? 
Matcha zayıflatır mı? Maça çayı kilo verdirir mi? 

Matcha zayıflatır mı? Maça çayı kilo verdirir mi? 

 Metabolizmanın düzenli çalışmasına ve hızlanmasına destek veren maça, sağlık açısından faydaları olan doğal içerikli bir gıda takviyesidir.

A+A-

YENİDÜZEN ADVERTORIAL

 

 Metabolizmanın düzenli çalışmasına ve hızlanmasına destek veren maça, sağlık açısından faydaları olan doğal içerikli bir gıda takviyesidir.

Matcha Zayıflatır mı? Kilo Verdirir mi?

Fazla kilolar günümüzde pek çok kişi tarafından şikayet edilen bir konudur. Kilo vermek için pek çok yöntem geliştirilmiş olsa bile doğal bir şekilde zayıflamanın daha kalıcı olduğu bilinmektedir. Doğal zayıflama konusunda destek olan matcha çayı, içermiş olduğu bileşenler sayesinde forma girmeye yardımcı olmaktadır. Japon çay kültürüne ait olan bu lezzetli içecek, yıllar boyunca şifa kaynağı olarak görülmüştür. Hem vücuda şifa olan hem de zayıflama etkileri sunan matcha çayı bunu içerisinde bulunan yüksek orandaki klorofil ve antioksidan özellikleri sayesinde gerçekleşmektedir. Metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olan bu doğal içerikli çay aynı zamanda sindirime de katkı sağlamaktadır. Metabolizma hızı yavaş olduğunda kilo vermek için ne yapılırsa yapılsın tam etki görülememektedir. Metabolizma düzenli çalışırsa sağlıklı beslenme ile ideal kiloya ulaşmak mümkün olmaktadır. Tüm bunlar dahilinde matcha metabolizma da sağlamış olduğu dengeli etki sayesinde zayıflama sürecinde destek olmaktadır.

Matcha Çayı İçeriği ve Kullanımı

Maça çayı Japonya'da bulunan çay ağaçlarından toplanan büyük yaprakların güneş ve ışık görmeyen karanlık bir yerde yaklaşık 3-4 hafta bekletilmesi sonucunda yeşil ve parlak bir renge gelmesi sonucunda ufalanarak harmanlanması sonucunda elde edilmektedir. Bu işlem sırasında içerisinde bol miktarda klorofil ve antioksidan oluşmaktadır. Klorofil sağlıklı bir vücut için gerekli olan bir bileşendir. Antioksidan da hücrelerin zarar görmesini engelleyen ve zarar görmüş olanların onarılmasına destek olan bir bileşendir. İçerik olarak aynı zamanda vitamin ve mineral özleri de barındıran maça çayı vücut için oldukça faydalı etkiler meydana getirebilmektedir. Bu doğal içerikli ve faydalı çayın kullanımı da oldukça pratiktir. Öncelikle 1 bardak kaynamış suyu hazırlamanız gereklidir. Sonrasında içerisine 1 paket maça koyun ve iyice çözülmesini, demlenmesini bekledikten sonra içiniz. Lezzeti ve aroması sayesinde kolay bir içim sunan bu doğal içerikli çay sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa içilebilmektedir. Böylece gün içerisinde tokluk hissi yaratmaya destek olarak yemek tüketimini azaltırken akşam da metabolizmanın çalışmasına destek olarak yağ yakımının gerçekleşmesine zemin hazırlayabilmektedir.

Maça Çayının Etkileri ve Yararları

Zayıflama olan etkileri ile bilinen maça çayı aynı zamanda pek çok fayda sağlamaktadır. Öncelikle içerisinde bulunan yüksek miktarda antioksidan sayesinde hücre zarının zarar görmesini engelleme konusunda destek olur. Hücre zarı zarar gördüğü vücutta serbest radikal olarak adlandırılan zararlı toksin maddelerin oluşmasına neden olur. Bu zararlı maddeler kanser gibi pek çok hastalığın oluşmasına neden olur. Maça çayı bu toksin maddelerin dışarı atılmasına katkı sağlar ve böyle hastalıkların oluşmasına engel olmaya yardımcı olur. Bağışıklık sisteminin güçlenmesine destek olarak enfeksiyonlara karşı direnç kazanmaya destek olur. Bunların yanında vücudun enerjik kalmasına destek olan maça çayı kan şekeri dengelemeye ve kötü kolesterol seviyesinin azalmasına destek olur. Böylece kalp sağlığını de olumlu yönde etkileyebilmektedir. Ödem, hazımsızlık gibi sindirim problemlerinin giderilmesine katkı sağlayarak hem kilo vermeye hem de vücudun fonksiyonel işlemlerini sağlamaya destek olur.

Maça Çayı Tarifleri ve Kullanımı Nasıldır?

Maça çayı aynı zamanda maça tozu olarak da bilinmektedir. Sıcak suyun içerisine 1 paket maça çayı eklenmesi şeklinde tüketilen bu doğal içerikli çay aynı zamanda farklı tariflerle de kullanılabilmektedir. Toz hali salataların üzerine ya da latte şeklinde de tüketilebilmektedir. Genel olarak sıcak suyun yağ atımına katkısı olduğu için matcha çayı ile kilo verenler genel olarak çay olarak tükettiklerini dile getirmektedir. Ama kilo probleminiz yoksa ve lezzeti için kullanmak isterseniz farklı tarifleri de uygulabilirsiniz.

Bu haber toplam 61580 defa okunmuştur