1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Masaya DÖNÜŞ YOK
Masaya DÖNÜŞ YOK

Masaya DÖNÜŞ YOK

Anastasiadis, Navtex iptal edilmeden ve Barbaros Hayreddin Paşa sismik araştırma gemisi bölgeden çekilmeden müzakerelere geri dönmeyeceğini açıkladı.

A+A-

Güney Kıbrıs Başkanı Nikos Anastasiadis, kazananı veya kaybedeni olmayacak bir anlaşmaya varılması için hür iradeyle diyalog şartları sağlanmadan, Navtex iptal edilmeden ve Barbaros Hayreddin Paşa sismik araştırma gemisi bölgeden çekilmeden müzakerelere geri dönmeyeceğini açıkladı.

Simerini, “Şantaj Altında Dönmem... Diyalogun Yeniden başlaması İçin Navtex’in İptali ve Barbaros’un Ayrılması Şart” başlıklı haberinde Anastasiadis’in Kıbrıs Rum Haber Ajansı’na yaptığı açıklamayı aktardı.

Gazete “arzu edilen ortamın ve diyaloga yeniden başlamamıza olanak tanıyacak şartların yaratılması için müdahil herkesin katkı koyacağını umuyorum” diyen Anastasiadis’in uzlaşı ve Kıbrıs sorununun çözümü ile bölgede barış şartlarını yaratma mantığı hakim olması dileğinde bulunarak, “Bunda, Türk hükümetinin katkı ve rolü önemlidir” ifadesini kullandığını yazdı.

Gazeteye göre Anastasiadis, müzakerelerin yeniden başlaması ön şartlarının yaratılması yönünde birçokları tarafından diplomatik çaba harcama niyeti dile getirildiğini belirterek, bunların, içeriği olmayan basit beklenti olarak kalmamasını diledi ve müzakerelerin yeniden başlamasının bu çabaların sonucuna bağlı olacağını söyledi.

KKTC’deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından Kıbrıs sorununda hareketlenme ihtimalinin ne olduğu sorulan Anastasiadis, “Bitiş tarihi 6 Nisan olan Navtex iptal edilmezse herhangi muhtemel bir hareketlilik öngörmüyorum” dedi.

(tak)

Bu haber toplam 1791 defa okunmuştur