1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Masal ve seramik etkinliği yapıldı
Masal ve seramik etkinliği yapıldı

Masal ve seramik etkinliği yapıldı

Ücretsiz ve halka açık olarak gerçekleştirilen Masal Günleri etkinliğine, okul öncesi, ana okul ve ilkokul çağındaki çocuklar velileri ile birlikte katıldı

A+A-

Kültür Dairesi’nin geleneksel olarak düzenlediği ve bu yıl 7’ncisi gerçekleştirilen “Masal Günleri” etkinliğinin dördüncü periyodu “VIII. Minik Eller Seramik Etkinliği” ile birlikte yapıldı.

Kültür Dairesi’nden verilen bilgiye göre Lefkoşa’daki Milli Kütüphane’nin Çocuk Bölümü’nde aktif masal anlatımı ile başlayıp Atatürk Kültür Merkezi’nin bahçesinde yapılan seramik çalışmasıyla devam eden etkinliğe, çocuklar, aileleri ile birlikte katıldı.

Sahne sanatları alanında uzman Suzan Polat’ın gerçekleştirdiği aktif masal anlatımının ardından, masal anlatımının çocuklar üzerindeki etkisini ve yaratıcılıklarını pekiştirmek amacıyla Bedia Kale yönetiminde yapılan seramik çalışmasıyla tamamlandı.

Ücretsiz ve halka açık olarak gerçekleştirilen Masal Günleri etkinliğine, okul öncesi, ana okul ve ilkokul çağındaki çocuklar velileri ile birlikte katıldı. Etkinliğe çocuklarını getiren veliler çocukları ile birlikte katılabilecekleri etkinlik sayısının azlığından yakınarak Kültür Dairesi’ne kendilerine böyle bir ortam yarattığı için teşekkür ettiler. Bu tip etkinliklerin artırılmasının aile bağları açısından da önemli olduğunu ve toplum kültürünün korunup yaşatılmasında çocuklar ile ailelerinin arasındaki ilişkinin de hayati önemi olduğunu vurguladılar.

TAK

Bu haber toplam 1680 defa okunmuştur