1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Mare Monte plajında ‘kablo’ gerginliği
Mare Monte plajında ‘kablo’ gerginliği

Mare Monte plajında ‘kablo’ gerginliği

Net Holding Turistik Hizmetler Ltd ve Alsancak Belediyesi arasında şimdi de ‘elektrik kablosu’ gerginliği patlak verdi

A+A-

 

YENİDÜZEN(ÖZEL)

Mare Monte Otel plajının içerisinde bulunan ve Alsancak Belediyesi’nin sorumluluğundaki büfenin elektriği kesildi,  Net Holding Turistik Hizmetler Ltd ve Alsancak Belediyesi arasında ipler gerildi.
Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, şu anda Net Holding Turistik Hizmetler Ltd’nin kirasında bulunan özel arazi içerisindeki elektrik kablosunun dün sabah saatlerinde dozerlerle patlatıldığını savundu.
Otel plajında bulunan ve Alsancak Belediyesi’nin sorumluluğundaki büfeye eski belediye başkanı döneminde, 2010 yılında elektrik bağlanırken, kabloların Mare Monte Otel arazisinin içerisinden geçirildiğini söyleyen Ataser, o dönemde elektrik kablolarının 36 ayaklık yol içerisinden geçtiğini ancak 2011 yılında
Tapu ve Kadastro Dairesi tarafından yapılan çalışma ile söz konusu yolun 36 ayaktan 10 ayağa düşürüldüğünü, böylelikle elektrik kablolarının şu anda Merit Otel’in kirasında bulunan arazinin içerisinde kaldığını belirtti.

“Dozerlerle elektrik kablolarını patlattılar”
Dün sabah saatlerinde dozerlerle elektrik kablolarının patlatıldığını öne süren Ataser, durumu polis bildirdiklerini söyledi.
Ataser, yaşanan olay ile ilgili polis ekiplerinin bölgeye gelerek araştırma yaptıklarını, yarın konu ile ilgili olaya müdahale edeceklerini söylediklerini aktardı.
Net Holding Turistik Hizmetler Ltd yetkilileriyle görüştüklerini, elektrik kablolarını kendilerinin patlatmadıklarını söylediklerini ifade eden Ataser, kabloların olduğu bölgede dozer izine rastladıklarını, kazı yapılarak kabloların patlatıldığını dile getirdi. 
Ataser, plajdaki büfede devam eden çalışmaları jenaratör yardımı ile tamamlayacaklarını belirtti.


“Kabloların nereden geçtiğini bulacağız”
Elektrik kablolarının nereden geçtiğini bulabilmek için yarın bölgede çalışma yapacaklarını aktaran Ataser, durumu Elektrik Dairesi’ne de bildirdiklerini ancak özel mülk içerisinde olduğu için herhangi bir müdahale yapılmadığını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 2168 defa okunmuştur