1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 'Mare Monte HALKINDIR'
Mare Monte HALKINDIR

'Mare Monte HALKINDIR'

Bölgede yaşayan yabancılardan, uzun yıllardır bölgede yaşayanlara, Mare Monte’de anıları olan çok sayıda kişi, genci, yaşlısı dün Mare Monte’ye ve anılarına sahip çıktı, ‘Halkın olanı, halka verin’ çağrısı yaptı.

A+A-

Yüzlerce Alsancaklı ve “Mare Monte sevdalısı”, ‘Plajlar halkındır’ dedi, Mare Monte'yi yeniden eski günlerine kavuşturmak için yürüdü…

Meltem SONAY

Alsancaklılar, Alsancak’ın sembölü  Mare Monte plajının belediyeye devredilmesi talebiyle eylem yaptı.

Yüzlerce Alsancaklı ve Mare Monte sevdalısı, geçmişine, anılarına sahip çıktı, ‘Mare Monte halkındır’ sloganları ile yürüdü.

Bölgede yaşayan yabancılardan, bölge halkına, Mare Monte’de anıları olan çok sayıda kişi, genci, yaşlısı dün Mare Monte’ye ve anılarına sahip çıktı, ‘Halkın olanı, halka verin’ çağrısı yaptı.

Eyleme, CTP-BG Girne Milletvekili Salih İzbul, UBP Girne Milletvekilleri İzlem Gürçağ ve Ergün Serdaroğlu, DP-UG Girne Milletvekili ve Eğitim Bakanı Özdemir Berova ve TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit de katılarak destek verdi.

Başkan Ataser: “Plajlar halkındır!”

Alsancak Belediyesi Başkanı Fırat Ataser eylemde yaptığı konuşmada, 2007 yılında Mare Monte’nin dönemin Vakıflar İdaresi’nce Net Holging’e kiralandığını ve sözleşmeye ‘yanlışlık yapıldı’ diyerek plajın da dahil edildiğini hatırlattı.
Vakıflar İdaresi’nin böyle bir karar alma yetkisi olmadığını belirten Başkan Ataser, plajların halkın olduğuna vurgu yaptı.

“Bizim denize kapımız, kendimize öz tek plajımız Mare Monte’dir”

En güzel plajlara sahip olan bölgede halkın girebileceği bir plaj olmadığına işaret eden Başkan Ataser, bundan da gelmiş geçmiş hükümetlerin sorumlu tuttu.

“Bizim denize kapımız, kendimize öz tek plajımız Mare Monte’dir” diyen Başkan Ataser, Mare Monte plajının halka açılması için belediye olarak ne gerekirse yapacaklarını ifade etti.

Yatırımcı firma ile tartışmaktan kaçındıklarını ancak önceki gün istenmeyen bir olan olduğunu da aktaran Başkan Fırat Ataser, plaja inen resmi yol önüne beton yapıldığını, beton sökmek istediklerini ancak tartışma yaşandığını kaydetti.

“Biz mücadeleden korkmayız” diyen Ataser, plajın halkın, kamunun olduğuna vurgu yaptı.

Mare Monte diskonun açılmasına yönelik açıklamasının ardından, sözleşme gereklerini yerine getirmeyen, kirasını dahi ödemeyen Net Holding’in diskoyu da yıktığına işaret eden Ataser, belediye olarak en büyük misyonlarının da halka plaj kazandırmak olduğunu kaydetti.

“En iyi şekilde çalıştırabiliriz”

“Bu bir başlangıç” diyen Ataser, 7 Nisan’da Yüksek Mahkeme’de Vakıflar İdaresi ile Net Holding arasında duruşmanın devam edeceğine işaret etti ve “Yetkililerimiz umarım bizim bu mücadelemizi görür ve bizi bu güzellikten mahrum etmezler” şeklinde konuştu.

‘Belediyeler plajları çalıştıramaz’ dendiğini işaret eden Başkan Ataser, örnekleri olduğunu ve Alsancak Belediyesi’nin de en iyi şekilde plajı çalıştırabileceğini vurguladı.

---------------------------------------------------------------


Mare Monte sevdalıları ne dedi?

Beriyan Cangil: “Mare Monte bizimdir”
“Mare Monte 1974’ten bu yana bizimdir, bizim kalmalı. Mare Monte Alsancak’ın sembolüdür, geçmişidir. Herkesin anılarıdır. Mare Monte’nin eski güzel günlerine kavuşması ve halkın kalması için buradayız”.

Güzide Özbirim: “Mare Monte bizimdir, bizim kalacak”
“Mare Monte hepimiz için çok önemli. Bölgemizin sembölüdür. Bölgemiz için büyük değeri olan Mare Monte’nin eski güzel günlerine kavuşturulması, halkın kullanımına açılması için eyleme desteğiz. Mare Monte bizimdir, bizim kalacak.”

Mr. Richard: “Paranın plajı halktan satın alması büyük bir ayıp”
“Dört yıldır burada yaşıyorum, bu nedenle konuyu ve önemini de çok iyi biliyorum.  Paranın bu plajı halktan satın alması, paranın üstün gelmesi çok büyük bir ayıptır. Plajın en düşük ücretle yerel halkın hizmetine verilmesi gerektiğini düşünüyorum.”

Mr. Ed: “Plaj halka bırakılmalı”
“İngiltere’den geldim, Kıbrıs’ı çok beğendiğim için burada bir ev aldım ve burada yaşamaya başladım. İnsanların ailece gelip kullanabileceği bir plajın olması gerekiyor. Plaj bir an önce halka bırakılmalı. Burada yapılan eylemi destekliyorum ve şans diliyorum.”

Menekşe Şenol: “Bizim için çok önemli ve değerlidir”
“Mare Monte hep bizim, bölgelinin ve halkındı, öyle de kalmalı. Mare Monte bölgemiz için çok önemli ve değerlidir. Bugünkü hali hepimizi çok üzüyor. Mare Monte halkın kullanımına verilmelidir.”

Şakire Sacır: “Mare Monte bizim geçmişimiz, bölgemizin sembölü”
“Mare Monte bizim geçmişimiz, bölgemizin sembölü. Hem yıllarca çalıştığım, emek verdiğim, hem de anılarımın olduğu otelin bugünkü hali içimizi acıtıyor. Mare Monte bölgenin sembölüdür, geçmişidir, bundan sonra da eski güzel günlerine kavuşturulmalı ve halkın kullanımına açılmalıdır”.

 

FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Bu haber toplam 2325 defa okunmuştur