1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Mare Monte davası
Mare Monte davası

Mare Monte davası

Alsancak’taki Mare Monte Otel ve çevresindeki araziler kiralanmasına ilişkin Net Turistik Hizmetler Ltd ve Vakıflar İdaresi arasındaki dava ‘uzlaşı’ sağlanmayarak, duruşmaya kaldı. Taraflar arasındaki ‘talimat duruşması’ 15,16,18 ve 23 Ekim 2015 tarihleri

A+A-

Didem MENTEŞ

Alsancak’taki Mare Monte Otel ve çevresindeki araziler kiralanmasına ilişkin Net Turistik Hizmetler Ltd ve Vakıflar İdaresi arasındaki dava ‘uzlaşı’ sağlanmayarak, duruşmaya kaldı. Taraflar arasındaki ‘talimat duruşması’ 15 Ekim 2015 tarihinde görüşülmeye başlayacak. Bir süre önce Net Turistik Hizmetler Ltd ve Vakıflar İdaresi arasında başlayan dava, Net Turizm tarafından Mare Monte Otel ve çevresindeki arazilerin sit alanı olup bu nedenle bu arazileri kullanamaması nedeniyle kira sözleşmesinden çıkarılması için açılmıştı. Ancak Net Turistik Hizmetler Ltd ve Vakıflar İdaresi tarafında ‘talimat safhası’ gerçekleşecek olan dava dün duruşmalara başlamak üzere son kez ertelendi.

Uzlaşı sağlanamadı
Lefkoşa Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Bertan Özerdağ’ın baktığı davada dün sabah Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özgü, Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter ve Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar da mahkemede hazır bulundu.
Geçen celsede Mahkeme, tarafların bir araya gelerek bir uzlaşıya varmasını, varılmadığı takdirde duruşmalara geçileceğini beyan etmişti. Taraflar dün sabah 10:30’da bir araya gelerek çözüm yolu aramasına rağmen bazı noktalarda uzlaşası sağlayamadı.
Mahkeme tarafların uzlaşamaması üzerine  duruşmalara geçilmesine karar verdi.

İnan: “Bazı noktalarda anlaşma sağlanamadı”
YENİDÜZEN’e açıklama yapan Merit Oteller Grubu adına Avukat Mustafa İnan, taraflar arasında uzlaşma sağlanmadığını belirterek, 15,16,18 ve 23 Ekim 2015 tarihlerine duruşma günü verildiğini söyledi. Vakıflar İdaresi’nin, Sayıştaylığın bir raporu olduğunu ve bu rapora göre alınan kararı iptal etmesini istediklerini aktaran İnan, Sayıştaylığın raporu onaylamadığı için Vakıfların bir şey yapamayacaklarını mahkemeye aktardığını söyledi. Bunun üzerine Net Holding olarak bugüne kadar verilen 2 milyon 300 bin sterlin ve artı olarak 7-8 milyona yakın masraf parasının geri ödenmesi ve kiralık alanı Vakıflar İdaresi’nin geri almasını teklif ettiklerini aktaran İnan, Vakıfların bu teklifi de kabul etmediğini ve malın Net Holding’de kalmasını söylediklerini anlattı. Bazı noktalarda daha anlaşmazlıklar olduğunu söyleyen Mustafa İnan, bunun üzerine davanın görüşülmesine karar verildiğini ifade etti.

Bu haber toplam 2046 defa okunmuştur