1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. “Maraş’ın iadesi güven yaratacak"
“Maraş’ın iadesi güven yaratacak

“Maraş’ın iadesi güven yaratacak"

Anastasiadis, “Maraş’ın yasal sakinlerine iade edilmesinin karşılıklı güven yaratılması için oldukça önemli bir adım teşkil edeceğini” söyledi.

A+A-

Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, “Maraş’ın yasal sakinlerine iade edilmesinin karşılıklı güven yaratılması için oldukça önemli bir adım teşkil edeceğini” söyledi.
Kıbrıs Rum radyosunun haberine göre Anastasiadis, Türk liderliğinin Kıbrıs sorununda bir çözüme varılmasına dair isteğini, “içeriği olmayan açıklamalar veya tehditler” yerine “yaptığı çalışmalar” ile teyit etmesi gerektiği görüşünü de dile getirdi.
Paralimni’de bir etkinlikte konuşan ve Kıbrıs sorununun başlıca öncelik olarak kalmaya devam edeceğini ifade eden Anastasiadis, önceliğin ekonomik zorluklarla başedilmesi olmasına karşın bunun, müzakerelerin kısa zamanda başlamasına yönelik hazırlıklarına engel olmadığını söyledi. Anastasiadis, “Kıbrıs sorununun çözümü ve başta Maraş geri dönüş arzusunun azalmadığını” ekledi.

Stilyanidis

Hükümeti Sözcüsü Hristos Stilyanidis de konuyla ilgili açıklamasında, Kıbrıs sorunuyla ilgili müzakerelerin başlamasından önce Kıbrıs Türk tarafı ile Kıbrıs Rum tarafı arasındaki güvenin iyileştirilmesi gerektiğine işaret etti ve bu çerçevede gerçekleşmesi gereken en önemli faaliyetin Maraş’ın “yasal sakinlerine” iade edilmesi olduğunu söyledi. Stilyanidis, ABD’de temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’in, Başkan Anastasiadis’in direktifleri doğrultusunda bu konudaki görüşlerini BM Genel Sekreteri’ne ilettiğini ekledi. TAK

Bu haber toplam 2120 defa okunmuştur
Etiketler : ,