1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Mapfree şampiyonluğa göz kırptı
Mapfree şampiyonluğa göz kırptı

Mapfree şampiyonluğa göz kırptı

Basketbol Büyük Erkekler Final Serisi 3. Maçını Mapfree 75-68 kazanarak seride 3-1’lik üstünlüğü yakaladı

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen ve sponsorluğunu Nicosia Sports Shop’un üstlendiği Büyük Erkekler Ligi Final Serisi’nde 3’üncü karşılaşma dün akşam Atatürk Spor Salonu’nda oynandı. Mapfree Yaşam Spor ile Mağusa Gelişim Akademisi’ni (MGA) karşı karşıya getiren serinin üçüncü maçını Mapfree 75-68’lik skorla kazanarak seriyi 3-1’e taşıdı ve şampiyonluk için büyük avantaj elde etti.

İlk çeyrek MGA’nın
Maç her iki takımın da karşılıklı kaydettiği sayılarla başladı. İlk 5 dakikası 8-8 ile geçen periyod Mapfree’den Jordan ile MGA’dan Peter ve Desmond’un sayıları sonucunda ilk çeyrek 19-16 MGA üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci çeyrekte oyuna ağırlığını koyan MGA farkı bir ara 8 sayıya kadar çıkarsa da hücumda yaptığı top kayıplarını potasında sayı olarak ödedi. Mapfree aradaki farkı kapatarak çeyreğin tamamlanmasına 3 dakika kala skoru eşitledi ve karşılaşmanın ilk yarısını 36-34 önde tamamladı.

Mapfree geriden geldi
İkinci çeyrekte olduğu gibi üçüncü çeyreğe hızlı başlayan taraf yine MGA oldu. Bu periyotta MGA bir ara 10 sayılık skor avantajı yakalasa da Mapfree periyodun son bölümlerinde oyuna ağırlığını koyarak farkı 1 sayıya indirdi ve periyot 53-54 tamamlandı. Son çeyrekte ise rakibi MGA’ya oranla daha üstün bir oyun sergileyen Mapfree 7 sayı farkla karşılaşmayı 75-68 kazanarak seriyi 3-1’e taşıdı.

Sayı kralı Jordan ödülünü aldı
Dört kazanılmış maç esasına göre oynanan final serisinin dördüncü maçı yarın Mağusa Arena’da saat 20.00’de oynanacak. Öte yandan normal sezonu kaydettiği 327 sayı ile sayı kralı olarak tamamlayan Mapfree oyuncusu Jordan Crawford’a ödülü karşılaşmanın ilk çeyreğinin ardından takdim edildi. Karşılaşmanın en skorer oyuncusu MGA adına kaydettiği 27 sayı ile Desmond oldu. Mapfree’nin en skorer oyuncusu ise 21 sayı ile oynayan Filip Pajevic oldu.

 

Bu haber toplam 1153 defa okunmuştur