1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. MANİFESTO ŞÖLENİ…
MANİFESTO ŞÖLENİ…

MANİFESTO ŞÖLENİ…

‘Üfürecen tepsersin, umutlar yeşersin’

A+A-

CTP-BG Cumhurbaşkanı Adayı Dr. Sibel Siber’in, 19 Nisan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik manifestosunu açıkladığı, Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen şölen, çok sayıda partili ve destekçinin katılımıyla gerçekleşti. Tüm bölgelerden şölene akın eden CTP-BG’liler salona sığmadı. Oturacak yer bulamayan partililer, platformun önünü de doldurdu.

ŞÖLENE YAKIŞIR PLATFORM…

Şölen’in gerçekleştirildiği salon dev yeşil, beyaz ve kızıl bayraklarla süslendi. Kurulan dev platform ve ekran göz doldurdu. Yeşil beyaz platform başaklarla bezendi.  Salonun sağına ve soluna asılan pankartlarla ‘Bu bir ilk’ sloganına ve ‘ilklere’ dikkat çekildi. Yeşil- beyaz balonlarla çevrelenen salon, çok sayıda partili ve destekçi ile doldu.

ÇİKOLATALI KARŞILAMA…

Şölenin gerçekleştirildiği salona akın eden partililer ve Siber Siber destekçileri giriş kapılarında, yeşil şallar, rozetler ve çikolatalarla karşılandı. Siber’in Cumhurbaşkanlığını destekleyen binlerce kişi rozetlerini, şallarını taktı, salonda yerini aldı.

BASIN UNUTULMADI…

Cumhurbaşkanı adayı Siber’in manifestosunun açıklanacağı şölende basın da unutulmadı. Basına salonun sağında ve solunda çalışma alanı kurulurken, içecekten, çikolataya ikram da sunuldu. Hazırlanan basın tanıtım şöleni dosyası da tüm basın çalışanlarına dağıtıldı.

İLK SÖZ KUTLAY ERK’İN…

Şölen’de ilk sözü CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk aldı. Kutlay Erk’in  özellikle CTP’nin Eski Başkanları Ahmet Mithat Berberoğlu, Özker Özgür ve Eski Genel Sekreteri Naci Talat’a ilişkin ‘aramızdalar’ sözleri salonda büyük alkış aldı.

SİBER COŞKUYLA KARŞILANDI…

Kutlay Erk’in konuşmasının hemen arından CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Siber Siber salona girdi, kalabalığı selamladı. Büyük bir coşkuyla karşılanan Siber’e eşi Dr. Rifat Siber eşlik etti. Siber Siber’i ayakta alkışlayan destekçilerinin slogan ve alkışları uzu süre dinmedi.

‘ÜFÜRECEN TEPSERSİN, UMUTLAR YEŞERSİN’…

Şölene CTP-BG Gençlik Örgütü damgasını vurdu. Sibel Siber’in salonu selamlamasının hemen ardından CTP-BG Gençlik Örgütü büyük bir coşku ve tezahüratla salona girdi. ‘Üfürecen tepsersin, umutlar yeşersin’ ve ‘Çözüm için, Barış için, Kıbrıs için nerde galdıydık’ pankartları taşıyan gençler, ‘Kıbrıs’ta barış engellenemez’,  ‘Yaşasın CTP’, ‘Saraya Sibel Siber Saraya’ sloganları attı. Gençlik Örgütü’nün görsel şölene dönüşen coşkusu, salona da heyecan ve coşku kattı.

BERBEROĞLU, NACİ TALAT VE ÖZGÜR KÜRSÜDE…

Salona kurulan dev ekrana CTP’nin Eski Başkanları Ahmet Mithat Berberoğlu, Özker Özgür ve Eski Genel Sekreteri Naci Talat’ın görüntülerinin, o an, orada, kürsüden sesleniyormuş gibi yansıtılması, şölenin en duygusal ve coşku dolu anları oldu. Aynı ekrandan CTP-BG’nin üçüncü genel başkanı Mehmet Ali Talat ve dördüncü genel başkanı Ferdi Sabit Soyer’in de görüntüleri ve konuşmaları da yansıtıldı. CTP’nin eski liderlerinin konuşmaları salondan büyük alkış aldı.

SİBER’İ YORGANCIOĞLU TAKDİM ETTİ...

CTP-BG Genel Başkanı, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ‘19 Nisan’dan sonra Cumhurbaşkanımız olacak Cumhurbaşkanı adayımız’ sözleriyle Dr. Sibel Siber’i takdim etti, kürsüye çağırdı. Yorgancıoğlu, tüm partililere destek çağrısı da yaptı.

UZLAŞI, DİYALOG VE EKİP VURGUSU…

CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber’in konuşmasında ‘uzlaşı, diyalog ve ekip ruhu’ vurgusu dikkat çekti. Siber’in sözleri sık sık sloganlar ve alkışlarla kesildi. Siber, ‘Nasıl yapacaksınız’ diye kendisini eleştirenlere, ‘Meclis Başkanlığı’nda olduğu gibi yapacağız’ yanıtı verdi. Makamların amaç değil, icraat yapmak için araç olduğu vurgusu yaptı.

 

HABER İÇİN TIKLAYINIZ

ŞÖLENDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Bu haber toplam 2842 defa okunmuştur