1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Mandela'nın dava arkadaşı hayatını kaybetti
Mandela'nın dava arkadaşı hayatını kaybetti

Mandela'nın dava arkadaşı hayatını kaybetti

Güney Afrika'nın eski Devlet Başkanı Nelson Mandela'nın dava arkadaşlarından Ahmed Kathrada'nın öldüğü bildirildi. Efsanevi lider Mandela'nın dava arkadaşlarından Kathrada ülkedeki 7 sembol isimden biriydi

A+A-

Güney Afrika'nın eski Devlet Başkanı Nelson Mandela'nın dava arkadaşlarından Ahmed Kathrada'nın öldüğü bildirildi. Efsanevi lider Mandela'nın dava arkadaşlarından Kathrada ülkedeki 7 sembol isimden biriydi.

Ahmed Kathrada Vakfından yapılan açıklamada, uzun süredir Donald Gordon Hastanesinde tedavi gören Kathrada'nın, sabah saatlerinde hayatını kaybettiği belirtildi.

Güney Afrika'nın kuzeybatısındaki Schweizer-Reneke'de 1929'da dünyaya gelen Kathrada, 1994'te ülkedeki ilk demokratik seçimlerinde parlamento üyeliğine seçildi.

Mandela'nın danışmanlığını da üstlenen Kathrada, Güney Afrika'da Mandela, Walter Sisulu ile Govan Mbeki'nin de aralarında bulunduğu Robben adasında uzun yıllar hapis yatan yedi sembolik isimden biriydi

Öte yandan Güney Afrika Devlet Başkanı Jocab Zuma da Kathrada için taziye mesajı yayımladı. Zuma mesajında, Kathrada'nın hayatı boyunca Güney Afrika'nın özgürlüğü için mücadele ettiğini vurgulayarak, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Kathrada'nın vefatı nedeniyle ülkedeki tüm kamu kurumlarında bayraklar yarıya indirildi.

Bu haber toplam 1748 defa okunmuştur