1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Mamalı, “İdeal Yeni Anayasa”sını sundu
Mamalı, “İdeal Yeni Anayasa”sını sundu

Mamalı, “İdeal Yeni Anayasa”sını sundu

Anayasa ve bazı yasalar üzerinde Meclis alt komitelerinde çalışmalar sürdürüldüğünü söyleyen Mamalı, buna katkı amacıyla hazırladıkları “İdeal Yeni Anayasa”yı Meclise Başkanı aracılığıyla komiteye sunmak istediklerini kaydetti.

A+A-

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Anayasa değişikliğinin geniş kitlelerce tartışılması gerektiğini belirterek, halkın katılımının sağlanmasının çok önemli olduğunu ifade etti.

Siber bugün, Hukukun Üstünlüğü Hareketi Başkanı Barış Mamalı’yı kabul etti. Mamalı, ziyareti sırasında, hazırladıkları “İdeal Yeni Anayasa” çalışmasını Siber’e sundu.

Anayasa ve bazı yasalar üzerinde Meclis alt komitelerinde çalışmalar sürdürüldüğünü söyleyen Mamalı, buna katkı amacıyla hazırladıkları “İdeal Yeni Anayasa”yı Meclise Başkanı aracılığıyla komiteye sunmak istediklerini kaydetti.

SİBER: “HEDEF; İNSANA DEĞER VEREN BİR ANAYASA”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, “Anayasa”, “Cumhuriyet Meclisi İçtüzüğü”, “Siyasal Partiler Yasası” ve “Seçim ve Halkoylaması Yasası” ile ilgili değişiklikleri hazırlamak ve görüşmek üzere komite oluşturulduğunu anımsatarak, Meclis’te temsil edilen tüm siyasi partilerin komitede yer aldığını kaydetti.

Siber, halk için bir yasa yapılacaksa, halkın katılımının sağlanmasının çok önemli olduğunu belirtti. “Anayasa değişliklerinin geniş kitlelerce tartışılması olmasa olmazdır” diyen Siber, insana değer veren, hak ve özgürlükleri ön planda tutan bir Anayasa yapmayı amaçladıklarının altını çizdi.

Meclisin web sayfasında değişiklik yapıldığını belirten Siber, yasaların incelenip görülebileceği ve görüş aktarılabileceği bir sistem oluşturulduğunu vurguladı.

Sivil toplum örgütlerinin, yasaların hazırlanması sürecine katkılarının kendileri için çok önemli olduğunu belirten Meclis Başkanı Siber, Mamalı’ya yaptıkları çalışma için teşekkür ederek, mutlaka değerlendirileceğini söyledi.

Siber, Kıbrıs Türk toplumunun, her yönden özellikle sivil toplum örgütleri yönünden dinamik bir toplumun olduğunu, bununla gurur duymak gerektiğini kaydetti.

MAMALI: “KATKIDA BULUNMAYI İSTEDİK”

Hukukun Üstünlüğü Hareketi Başkanı Barış Mamalı da, şu anki Meclis’in yeni bir anlayışla oluşturulduğunu, mevcut sorunları çözmek için bir dizi çalışma yapmaya süratle başladığını, sivil toplum örgütü olarak buna katkıda bulunmayı istediklerini söyledi.

Daha insan merkezli, hakları koruyan bir sistem yaratabilmek adında Anayasa ile ilgili bir çalışma yürüttüklerini belirten Mamalı, bu çalışma sonucunda “İdeal Yeni Anayasa” çalışmalarının ortaya çıktığını kaydetti.

100 MADDEDE DEĞİŞİKLİK, 21 YENİ MADDE

Mamalı, “Yeni İdeal Anayasa”da mevcut KKTC Anayasası’nın 100 maddesinde değişiklik yapıldığını, 21 yeni düzenlemenin Anayasa maddesi olarak ilave edildiğini ifade etti.

(tak)

Bu haber toplam 2523 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,